Almanya'da havalimanı işçileri grevde: Uçuşlar iptal edildi

Berlin ve Hamburg havalimanlarında çalışanlar bir günlük greve çıktı. Brandenburg Havalimanı’nda şu ana kadar 240 civarında uçuşun iptal edildiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya’nın Berlin ve Hamburg havalimanlarında çalışanlar iş bıraktı. Bir günlük grevler nedeniyle uçuşlarda aksamalar yaşandı. Berlin’in Brandenburg Havalimanı’nda grev nedeniyle tüm kalkışlar iptal edildi.

VOA Türkçe'nin aktardığına göre, sendika tarafından yapılan açıklamada, iş bırakma eyleminin bu gece yarısına kadar devam edeceği duyuruldu. Havalimanında şu ana kadar 240 civarında uçuşun iptal edildiği belirtiliyor. Gece yarısına kadar sayının daha artacağı ifade ediliyor.

Benzer şekilde Hamburg havalimanında da AHS isimli yer hizmetleri veren şirket çalışanlarının 24 saatlik iş bırakma eylemi yapması nedeniyle uçuşlarda aksamalar yaşandı AHS, Almanya’nın bayrak taşıyıcısı havayolu şirketi Lufthansa’ya da hizmet veren bir kuruluş olarak biliniyor.

Hamburg havalimanında diğer yer hizmetleri şirketlerinin çalışmaya devam ettiği AHS dışında hizmet alan firmaların uçuşlarının iş bırakma eyleminden etkilenmeyeceği belirtildi. Şu ana kadar AHS’nin hizmet verdiği 31 uçuşun gerçekleşmediği, şirketin pazartesi günü hizmet vermesi gereken 160 uçuş olduğuna dikkat çekildi. Yetkililer, bu uçuşların da yapılamayacağını söyledi. (DIŞ HABERLER)