Almanya: Göç konusunda Türkiye'yle daha yakın işbirliği yapmalıyız

Almanya İçişleri Bakanı Faeser, göç konusunda Türkiye ile gelecekte daha yakın işbirliği içinde olunmasını talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, göçle ilgili açıklamalarda bulundu. Faeser, göç konusunda Türkiye'yle daha yakın işbirliği yapılması gerektiğini söyledi.

Die Welt Am Sonntag gazetesinin aktardığına göre, Polonya ve Çekya sınırlarında halihazırda federal polis varlığının güçlendirildiğini söyleyen İçişleri Bakanı Faeser, sabit sınır kontrolleri sağlanır sağlanmaz hiçbir sığınmacının gelmeyeceği gibi bir durum olmayacağını kaydetti. İsviçre'deki uygulamalara atıfta bulunan Faeser, "İsviçre ile mevcut durumda harika bir işbirliğimiz var. Federal polisler İsviçreli polis güçleriyle İsviçre topraklarını da kontrol edebiliyor ve izinsiz gelişleri engelleyebiliyor" diye konuştu. 

'MEVCUT ANLAŞMA YETERİNCE İYİ İŞLEMİYOR'

Benzer bir durumun Çekya ile de olabileceğini kaydeden Faeser, "Bunun için anlaşma ve uzlaşmalar halihazırda ilerliyor" dedi. Bakan, Türkiye'yle de göç konularında gelecekte daha yakın işbirliği içinde olunması gerektiğine işaret etti. Faeser, mevcut anlaşmanın 'güncellenmesi' gerektiğini kaydederek, "Bunun yapılması gerekiyor. Mevcut durumda Türkiye'yle AB anlaşması yeterince iyi işlemiyor" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)