Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock ve ABD Savunma Bakanı Austin İsrail'de

İsrail-Hamas çatışmaları devam ederken Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock ve ABD Savunma Bakanı Austin Tel Aviv'de İsrailli mevkidaşarıyla bir araya geldi. Gazze'de ise ölü sayısı 1799'a yükseldi.

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock ve ABD Savunma Bakanı Austin.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in ardından ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de Tel Aviv'e giderek İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile bir araya geldi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail-Hamas çatışmasının yedinci gününde İsrail'i ziyaret eden Bakan Austin, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) İsrail'e daha fazla askeri yardım göndermeye hazır olduğunu söyledi. İsrail Savunma Bakanı Gallant ile birlikte basına açıklamalarda bulunan ABD Savunma Bakanı Austin, 'USS Gerald R. Ford saldırı grubunun, beraberindeki dünyanın en büyük uçak gemisiyle bölgede olduğunu' belirterek, zamanın 'çözüm zamanı' olduğunu, 'intikam zamanı olmadığını' söyledi.

BAERBOCK: İSRAİL İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da bugün İsrail'in başkenti Tel Aviv'e giderek mevkidaşı Eli Cohen'le görüştü.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, resmi ziyaret için sabah saatlerinde Tel Aviv'e giden Baerbock, Hamas'ın saldırısında hayatını kaybeden Almanya vatandaşlarının yakınları ve İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile bir araya geldi. Baerbock, Cohen ile görüşme sonrası yaptığı açıklamada Almanya'nın İsrail ile dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

'MISIR VE BM İLE TEMAS HALİNDEYİZ'

"Bu korkunç günlerde yanınızdayız ve sizinle aynı duyguları paylaşıyoruz. Bu günlerde hepimiz İsrailliyiz" diyen Baerbock, "Alman hükümeti adına ama aynı zamanda da Alman halkı adına size en derin dayanışmamızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Annalena Baerbock, Hamas'ın 'sinsi bir hesap yaparak sivil halkın arkasına saklandığını' savunarak, "Gazze'deki tüm halkı rehin aldılar. Tünelleri ve silah depoları binaların, süpermarketlerin, hastanelerin altında" ifadelerini kullandı.

Baerbock İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki 1,1 milyon sivile bölgenin güneyine gitme çağrısında bulunmasıyla ilgili olarak da Gazze'nin güneyindeki kapasitenin zaten dolduğunu belirtti. Baerbock bu çerçevede Mısır ve Birleşmiş Milletler (BM) ile temas halinde olduklarını söyledi.

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 1799'A YÜKSELDİ

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 1799'a çıktığı açıklandı.

AA'nın haberine göre, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bölgedeki can kayıpları ve yaralılar hakkında bilgi verildi. Açıklamada, İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 1799 kişinin yaşamını yitirdiği, 6 bin 488 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Bakanlık daha önceki açıklamasında Gazze'de 1537 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Gazze'den düzenlenen saldırılarda ise 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. (DIŞ HABERLER)