Almanya basınında 'seçim' yorumu: 'Kılıçdaroğlu, Erdoğan için gerçek bir tehlike'

“Bu adam Erdoğan’a karşı ne kadar tehlikeli?” başlığı ile Kılıçdaroğlu ile Erdoğan'ı karşılaştıran Rühle, "Birçok Türk, yardımların yavaşlığından cumhurbaşkanını sorumlu tutuyor" diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman Bild gazetesinde, “Bu adam Erdoğan’a karşı ne kadar tehlikeli?” başlığı ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı değerlendirildi. "Uzun süre boyunca Kılıçdaroğlu, sesini yükselten ve otoriter rolünü oynamayı seven Erdoğan’a karşı bir şey yapamaz gibi görünüyordu” ifadelerinin yer aldığı analizde, Kılıçdaroğlu'nun son anketlerde önde olduğu belirtildi.

'BİRÇOK TÜRK, ERDOĞAN'I SORUMLU TUTUYOR'

6 Şubat'ta meydana gelen ve 49 bin 589 kişinin ölümüne sebep olan depremlerin ardından, depremzedelere yardımın 'yavaş ilerlediğini' yazan Marc Oliver Rühle, şöyle devam etti:

"Şimdi birçok Türk, yıkıcı depremlerin sonrasında yardımların yavaşlığından cumhurbaşkanını sorumlu tutuyor. Bu noktada Kılıçdaroğlu devreye giriyor: Hükümeti, felaketle mücadelede başarısızlıkla suçluyor ve iktidardaki yolsuzlukları ifşa ediyor.”

İSTANBUL VE ANKARA: 'DEĞİŞİMİN İLK İŞARETLERİ'

2019 yerel seçimlerinde, İstanbul ve Ankara belediye başkanlıklarına Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın seçilmesini 'değişimin ilk işaretleri' olarak değerlendiren Marc Oliver Rühle, "Bu zaferlerle güçlenen Kılıçdaroğlu, bahsi yükseltti" diye yazdı.

'İNSANLAR ZORBALIKTAN BIKTI'

Bild gazetesine konuşan boksör Ünsal Arık ise, "İnsanlar zorbalık ve diktatörlükten bıktı" açıklamasında bulundu. Berlin'de yaşayan Arık, şöyle devam etti: “Kılıçdaroğlu, halktan biri olduğu ve mütevazi koşullarda yaşadığı için Erdoğan için gerçek bir tehlike." (DIŞ HABERLER)