Alman istihbaratına 'uzaktan çalışma' talebi: 'Personel bulmakta zorlanıyoruz'

Almanya'nın federal istihbarat teşkilatı BND'nin başkanı Kahl, personel adaylarının uzaktan çalışma ve kendi cep telefonunu işe getirme taleplerinin işe alma süreçlerini etkilediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Federal İstihbarat Servisi (BND) Başkanı Bruno Kahl, eski personellerinin emekli olması ve iş arayan kişilerin uzaktan çalışma ve işe kendi cep telefonlarını getirme gibi talepleri sebebiyle personel bulmakta zorlandıklarını söyledi.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, 'yeterli sayıda doğru personel bulmanın gittikçe büyüyen bir zorluk' haline geldiğini belirten Kahl, "Bugün cepte görülüp kesin gözüyle bakılan belli koşulları sunamıyoruz" ifadelerini kullandı.

'UZAKTAN ÇALIŞMA NEREDEYSE HİÇ MÜMKÜN DEĞİL'

'BND'de uzaktan çalışmanın güvenlik gerekçesiyle neredeyse hiç mümkün olmadığını' belirten BND Başkanı Bruno Kahl, "Cep telefonunuzu işe götürememek de iş arayan genç insanlardan çok fazla şey istemek demek" dedi. Kahl, emekli olup ayrılan çalışanlarının ardından yeterli personel bulmakta zorlandıklarını aktardı.

BND'nin kendi resmi rakamlarına göre, kurum için yaklaşık 6 bin 500 kişi çalışıyor. 1956 yılında Batı Almanya'da kurulan ve iki Almanya'nın 1989'da birleşmesinden sonra değişmeden kalan BND, Irak’ın işgalinden önce ABD ile yakın işbirliği içinde çalıştığı ve Almanya’daki gazetecileri izlediği için son yıllarda tartışmalara yol açmıştı. 

Öte yandan, Birleşik Krallık'ın istihbarat örgütü MI5, internet sitesindeki kariyer bölümünde, iş arayanlar için "Esnek çalışma modeli - ki bu kişisel taahhütler çerçevesinde çalışabileceğiniz anlamına gelir” ifadelerini kullanırken, ABD’nin istihbarat servisi CIA, evden çalışma modelini inceleyen 'birkaç çalışma grubu' olduğunu belirtiyor. (DIŞ HABERLER)