Alman hava yolu şirketi Lufthansa, grev nedeniyle 800 uçuşu iptal etti

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'dan yapılan açıklamada pilotların iş bırakma eylemi nedeniyle cuma günü -yarın- yapılacak 800 uçuşun iptal edildiği duyuruldu. Karar, 130 bin yolcuyu etkileyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman hava yolu şirketi Lufthansa, cuma günü yapılacak 800 uçuşu iptal etmek zorunda kaldıklarını duyurdu. Karar 130 bin yolcuyu etkileyecek.

Reuters'ın haberine göre, çarşamba günü pilotları temsil eden 'The Vereinigung Cockpit (VC)' sendikasından yapılan açıklamada, ücret zammında anlaşmaya varılamaması üzerine pilotların bir günlük iş bırakma eylemi yapacağı belirtildi. Sendika, 5 bin üyesi için yıllık yüzde 5.5 maaş zammı talep ediyor. 

Lufthansa sözcüsü, "En kısa zamanda pazarlıklara geri dönmeyi umut ediyoruz. Fakat sendikanın talep ettiği ücreti karşılayamayız" dedi. Lufthansa, bu yıl daha önce güvenlik görevlileri ve yer personeliyle de zam konusunda anlaşamamış ve iş bırakma eylemleri düzenlenmişti. 

Lufthansa'nın insan kaynaklarından sorumlu yönetim kurulu üyesi Michael Niggemann, eylemin 'akıl almaz' olduğunu ve hava yolunun teklifinin 'iyi ve adil' olduğunu savundu. Şirket, 18 ay içinde iki aşamalı olarak yansıtılacak şekilde toplam aylık 900 euro zam teklif etmişti. (DIŞ HABERLER)