Alibaba’nın kurucusu Jack Ma yaklaşık üç ay sonra ortaya çıktı

Aylardır kamuoyuna görünmeyen ve 'kaybolduğu' iddia edilen Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, aylar sonra bir video konferans görüşmesiyle ortaya çıktı. Ma, öğretmenler için düzenlenen bir video konferansa katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir süre önce kaybolduğu yönünde iddiaların ortaya atıldığı Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, yaklaşık üç ay sonra bir video konferans görüşmesi ile kendisini gösterdi. Çinli milyarderin, Pekin yönetiminin mali denetim yöntemlerini eleştirmesinden sonra kamuoyu önüne çıkmaması spekülasyonlara yol açmıştı. 

Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organlarından Global Times gazetesinin haberinde Ma'nın, yaklaşık 100 köy öğretmeniyle yaptığı video konferans görüşmesine yer verildi. Ma, 50 saniyelik videoda, her yıl öğretmenlerle Çin'in Sanya kentinde yaptıkları buluşmayı bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle yapamayacaklarını belirterek, "Salgın geçtikten sonra tekrar görüşürüz" ifadelerini kullandı. 

 

En son 24 Ekim 2020'de Şanghay'da düzenlenen bir forumda Ma'nın, Çin'deki piyasa düzenleyici kurumları ve kamu bankalarını 'zamanın gerisinde kalmakla' eleştirdiği bir konuşmanın ardından ortadan kaybolduğu iddia edilmişti. (AA)