Ali Koç'a para, Dursun Özbek'e hak mahrumiyeti cezası

PFDK, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 200 bin lira, Galatasaray Başkanı Özbek'e 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira, Jesus'a 1, Belözoğlu'na 2 maç men cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son toplantısından çıkan ceza kararlarını açıkladı. 

TFF'den yapılan açıklamaya göre PFDK, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda yer alan "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezası uyguladı.

Kurul, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a ise kulüp resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama ve paylaşımlar nedeniyle 200 bin lira para cezası verilmesi kararı aldı.

Disiplin Kurulu, Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun ise basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 52 bin lira ile cezalandırılmasına hükmetti.

JESUS'A 1, BELÖZOĞLU'NA 2 MAÇ CEZA 

PFDK, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'a Süper Lig'in 26. haftasındaki Alanyaspor maçında rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı koydu.

Jesus'a Alanyaspor maçındaki ihlali ile UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla ile oynanan karşılaşma sonrasındaki sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle toplamda 130 bin lira para cezası da uygulandı.

PFDK, Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'na ise 26. haftadaki Fatih Karagümrük müsabakasında gördüğü kırmızı kart öncesi ve sonrasında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 2 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 52 bin lira para cezası uyguladı.

Disiplin Kurulu ayrıca Konyaspor Yardımcı Antrenörü Branimir Micovic'e 1 maç men ve 26 bin lira ceza verilmesine hükmetti.

KULÜPLERE DE CEZA 

Disiplin Kurulu, Süper Lig'den 4 kulübe para de cezası kesti.

Konyaspor'a 586 bin 500 lira, Galatasaray'a 511 bin lira, Fenerbahçe'ye 420 bin lira, Beşiktaş'a ise 175 bin lira para cezası verildi.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bazı taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının da bloke edilmesi kararlaştırıldı. (HABER MERKEZİ)