Ali Koç'tan Süper Kupa finali açıklaması: Rakibimiz de kabul ederse...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Rakibimizin kabul etmesi halinde Süper Kupa finali için yeni bir tarih bulunmasının çok daha doğru olacağını arkadaşlarımızla konuştuk" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu ve Galatasaray Kulübüne ağır eleştirilerde bulundu, "Bunların taktiği insanların üstünde baskı kurmak. İddialarda bulunarak İnsanlara itibar saldırısında bulunurlar" diye konuştu.

Ali Koç'un açıklamalarının bir bölümü şöyle: 

"Bir puan kaybı sonrası veya işler iyi gitmeyince ortalığını birbirine katarlar ve bu durumdan nemalanırlar. Sezon bitince 'her şeyi açıklayacağız', ' Ligi bitirtmeyiz' derler sezon bitince suspus olurlar. İşler istedikleri gibi gidince 'sağ duyulu olalım' derler.

'RAKİBİMİZİN DNA'SI SAMİMİYETSİZLİK VE RİYAKARLIK' 

Rakibimizin DNA'sını sizlere anlatayım; Samimiyetsizlik ve riyakarlıklardan ibaret. Tenhada ayrı umumide ayrı söylem içerisinde bulunurlar. Kendilerine yapılmasını istemediklerine başkalarına hiç çekinmeden yaparlar. Ortalığı karıştırıp bundan da nemalanırlar. İstediklerini elde edebilmek için hak yemekten hiç çekinmezler. Tehdit, şantaj ve itibar suikastı yaparak hakemleri ve TFF Kurulları'nı tehdit altında tutarlar.

Sadece kendilerini akıllı diğerlerini saf görürler. TFF Başkanı ve Yönetim Kurulları ile Galatasaray arasındaki ilişkiyi çözemedik. Kulüpler Birliği'nin açıklamasına şerh koyarak TFF'ye adeta şerh koydular.

Çok kısa bir süre sonra ise TFF'yi tarihin en kötü yönetimi olarak istifaya davet ettiler.

Fenerbahçe hakkını aramak için 19 Mart'taki Alanyaspor maçının devre arasında bir paylaşım yaptı.

'BUNLARIN TAKTİĞİ İNSANLAR ÜZERİNDE BASKI KURMAK'

Olayın üstünden 10 gün geçtikten sonra bire bir aynısını kendileri yaptılar. Aranızdan biri çıkıp söylemiyor mu? 'Aynı şeyi biz yaptık' diye.

Bunların taktiği insanların üstünde baskı kurmak. İddialarda bulunarak İnsanlara itibar saldırısında bulunurlar. Buradaki temel hedef; söz konusu kişiyi kamuoyunun önüne atmak. Murat Ilgaz için 'Fenerbahçeli' dediler.

'LALE ORTA'NIN LİNÇ EDİLMESİNE ÇANAK TUTTULAR'

PFDK Başkanı için 'Sırtında Fenerbahçe formasıyla kararlar almaya devam ediyor' dediler. MHK Başkanı Lale Orta'yı Fenerbahçeli olduğu iddiasıyla baskı altına almaya çalıştılar. TFF Başkanı bunları susturacağına Lale Orta'nın linç edilmesine çanak tuttular.

Mevcut TFF Başkanı Galatasaray Kongre Üyesi, kulüpte yöneticilik yapan birisi de geçmişte Koç Holding'de görev yapmıştı ama bunları görmezden geliyorlar. Baskı yaparak, saldırarak istediklerini elde etmeye alışmışlar."

SÜPER KUPA İÇİN YENİ TARİH

Ali Koç açıklamasında, "Rakibimizin kabul etmesi halinde Süper Kupa finali için yeni bir tarih bulunmasının çok daha doğru olacağını arkadaşlarımızla konuştuk" dedi.

Koç, UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselmeleri halinde 7 Nisan'da Urfa'da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin ertelenmesi için başvurup başvurmayacakları sorusu üzerine, "Takvim çok üste üste geldi. Tarihi belirlerken diğer tarihleri göz önünde bulundurmadık. Bizim bu turu geçmemiz ülkemizin 9'unculuğu için çok çok önemli. Ülke menfaatleri açısından rakibimizin de kabul etmesi halinde yeni bir tarih bulunmasının çok daha doğru olacağını arkadaşlarla aramızda konuştuk. Ahmet Bey bu konuda belli tarihler üzerinde çalışıyor. İnşallah turu geçeriz. 'Bu turu geçtik.' öz güveni beni korkutuyor. Yarın UEFA Başkanı da maçımıza geliyor. 'Evde izleyelim diyecektim' ama diyemedim. Bana bir sözü vardı maç seyretmek için. İnşallah tur atlayacağız. Başvuru yapmadık, yapacağız. Turu geçersek yeni vereceğimiz tarih de etkilenebilir. Bu turu geçelim" diye konuştu.

Ayasofya Stadı'nda final oynamayı Türk milletinin her ferdinin isteyeceğini savunan Koç, "Bir Türk takımının, Yunanistan'ın başkenti Atina'da, ismi Ayasofya olan bir statta final oynamasını herkes ister. Kim olursa olsun. Bunları konuşmak için çok erken. Hem ligde hem kupada finale de gidebilirsin, dört gün içinde iki kupadan da olabilirsin. Öyle bir ince ipin üzerinde yürüyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin" ifadelerini kullandı.

'AZİZ YILDIRIM, KEŞKE CAMİASINA SON 6 YILDA DAHA ÇOK SAHİP ÇIKSAYDI'

Ali Koç, bir önceki başkan Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklama ve birlik, beraberlik çağrısıyla ilgili soruya, "Herhalde 6 yıl sonra aklına geldi, çok güzel bir yanıt verdi. Hakkı da. Keşke camiasına son 6 yılda daha çok sahip çıksaydı. Birlik ve beraberlik söylemleri şimdi aklına gelmeseydi. Onunla da ilgili de ileriki günlerde açıklamalarım olacak" yanıtını verdi.

Federasyonun şu anda istifa etse de etmese de sorunların çözülmeyeceğini ileri süren Koç, "Sorunların çözülmesi için kökünden devrim yapılması gerekiyor, başta hakemler. İçişleri Bakanlığımız, devletimiz çok ciddi operasyonlar yapıyor. Göreceksiniz bir gün bunlara da operasyon yapılacak. Görevi kötüye kullanma davaları da açılmalı ki açılacaktır. Bu er ya da geç olacak. Milyonlarca insanın sinirlerini, dengelerini, mutluluğunu kökünden etkileyen bir konudan bahsediyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Koç, bugünkü açıklamaları nedeniyle Trabzonspor maçında haksızlığa uğrayacaklarını düşünüp düşünmediği sorusunu, "Benim hep endişem var. Bu hafta özelinde bir endişem yok. Ben Trabzon'da iki takımın da sahaya çıkıp korakor mücadele edip hak edenin kazanacağını düşünüyorum" diyerek yanıtladı.

(SPOR SERVİSİ)