Ali İsmail Korkmaz davası dosyası yeniden Yargıtay'da

Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi, polis Hüseyin Engin'e 'basit yaralama'dan ceza verilmesine itiraz etti. Yargıtay'a yapılan başvuruda sanığın 'eziyet' suçundan cezalandırılması istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  2013 yılında Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de girdiği bir ara sokakta polis ve bazı sivillerce dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin davada çıkan karara Korkmaz ailesi itiraz etti, Yargıtay'a başvurdu.

AA'da yer alan habere göre; Ali İsmail Korkmaz'ın müşteki ailesinin talebi üzerine Yargıtay'a yapılan başvuruda, sanığın "eziyet" suçundan cezalandırılması istendi.

Dosya, Yargıtay tarafından yeniden incelenecek.

Ne olmuştu?

2013 yılında Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de girdiği bir ara sokakta polis ve bazı sivillerce darp edilen ve beyin kanaması geçiren kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ebeveyni ve kardeşleri Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştu.

Başvurucular, gösteriye katılan yakınlarının, kolluk görevlileri ve sivil vatandaşlar tarafından darp edilerek öldürülmesi nedeniyle bazı haklarının ihlal edildiğini söylemişti.

Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü, başvurucuların "eziyet yasağının" ihlal edildiğine ve başvuruculara toplam 67 bin 500 lira tazminat ödenmesine oy birliğiyle hükmetmişti.

Yüksek Mahkeme, eziyet yasağının ihlalinin sonuçlarının ortadan kaldırılması için 7 ay 15 gün hapis cezası verilen ve hakkında hükmün açıklanması geri bırakılan sanık polis memuru Hüseyin Engin hakkında yeniden yargılanma yapılmak üzere kararın bir örneğinin Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vermişti.

Mahkeme heyeti, 17 Ocak'ta, sanık Hüseyin Engin'e "kasten basit yaralama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmamasına hükmetmişti (HABER MERKEZİ)