Ali Erbaş: Haluk Levent ile ilgili konuşma yapan kişi imam değil

Cuma namazında Haluk Levent'le ilgili konuşan kişinin imam olmadığını söyleyen Ali Erbaş, "Burası ne cami ne de mescit. Beylikdüzü’nde bir OSB. Diyanet olarak müdahale yetkimiz yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Maraş merkezli depremlerin ardından topladıkları yardımlar nedeniyle hedef gösterilen Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur'la ilgili cuma namazında karşısındaki cemaate seslenerek "Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur 500 bin lira bağışladı. İşte 500 binlik adamsınız, yapacağınız hepsi bu. Kusura bakma Haluk Levent, ben de bugün 500 bin lirayı bağışlarım'' diyen ve imam olduğu iddia edilen kişiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyada tepki çeken videoyla ilgili Ahmet Hakan'a konuşan Erbaş, "Birkaç gün önce Haluk Levent ile ilgili konuşma yapan kişi bir imam değil, İstanbul’daki bir organize sanayide çalışan bir fabrika işçisi" ifadelerini kullandı.

'DİYANET OLARAK MÜDAHALE YETKİMİZ YOK'

Erbaş, Hakan'ın “Bir fabrika işçisi, nasıl olur da camide vaaz verir?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Araştırdık Ahmet Bey. Burası ne cami ne de mescit. Fabrikada işçilerin namaz kılması için hazırlanan bir mekân imiş. Beylikdüzü’nde bir OSB olduğunu saptadık. Burası özel mülk sayılıyor. Bizim Diyanet olarak müdahale yetkimiz yok maalesef.” (HABER MERKEZİ)