Aleyna'yı ağır yaralayan sürücü 14 yıl önce de birine çarpmış

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde Aleyna Nur Gökçe'ye çarparak ağır yaralanmasına neden olan sürücünün, 14 yıl önce de Satı Yılmaz'a çarptığı ve kadının hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Sürücü Sezer H., otomobiliyle trafiğe kapalı alana girerek Aleyna Nur Gökçe'ye çarptı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Esenyurt'ta yolda yürüyen 21 yaşındaki Aleyna Nur Gökçe'ye Sezer H. kontrolündeki araç çarparak ağır yaraladı. Sezer H.'nin 2008 yılında da 66 yaşındaki Satı Yılmaz'a çarptığı ve Yılmaz'ın bu nedenle hayatını kaybettiği ortaya çıktı. 

43 GÜN TUTUKLU KALDI

DHA'da yer alan habere göre, Aleyna Nur Gökçe, 8 Kasım günü evine dönmek için yürüdüğü sırada Beylikdüzü istikametinde hızla ilerleyen sürücü Sezer H'nin otomobiliyle çarpması sonucu ağır yaralandı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Gökçe, halen yoğun bakımda tedavi görüyor. Olay sonrası serbest bırakılan sürücü Sezer H. ise savcılığın karara itirazı sonrası yeniden yakalanarak tutuklandı. 

Sezer H.'nin, 10 Mart 2008 tarihinde Avcılar'da 66 yaşındaki Satı Yılmaz'a çarparak ölümüne neden olduğu ortaya çıktı. Karanfil Sokak'ta gerçekleşen kazada, Sezer H., karşıdan karşıya geçmekte olan Satı Yılmaz'a çarptı. Kaza sonrası Yılmaz, hayatını kaybetti. Sezer H. de 12 bin 100 TL adli para cezasına çarptırıldı ve 43 gün tutuklu kaldı.

'BİR İNSANIN HAYATI BU KADAR KOLAY OLMAMALI'

Aleyna Nur Gökçe'nin ailesi ise kızlarının yoğun bakımdan çıkmasını umut ediyor. Baba Recep Gökçe, "Bu şahıs makas atarak giderken önü kapandığı zaman kendi aracına zarar gelmesin diye aracı sağ tarafa alıyor. Oraya araç girme yasağı var. O vatandaş frene bassa durabilir. Bu cinayet, kaza değil. Böyle bir kaza olmaz. Bir genç kızın bir sürü hayalleri var, benim kızımın hayalleri vardı. Yavrum benim imtihanlara girdi, hostes oldu. Uçacaktı. Uçamadı, gitti. Doktorlar müdahale ediyorlar. Bugün, sekizinci gün. Neler çektiğimizi biz biliyoruz. Umutlarımızı hala yitirmiş değiliz. Bu şahıs daha önce de başka birine çarpmış ölmüş. Kısa bir dönem yatıp çıkmış" dedi.  

Sürücünün tutuklanmasıyla ilgili ise ağabey Hakan Gökçe, "Hiçbir şekilde su serpilmiyor. Bizim canımızı bu kadar geç olması acıttı. Bizim amacımız karşı tarafın başkalarına da zarar vermemesi. Geçmişte yaptığı bir kazadan dolayı bir başkasının canına mal etmiş. Benim de kız kardeşim de şu an ipin ucunda. 35 yaşında, 2 kişinin de hayatıyla oynamış. Caydırıcı cezalar yok galiba, anlamıyorum. Bir insanın hayatı bu kadar kolay olmamalı. Kaza olabilir ama bu kazalık bir durum değil. Alkollü araba kullanmak, ehliyetsiz araba kullanmak… Belli bir hız sınırı var, o sınırın üstüne çıkıyor. Trafiğe kapalı alana girip bir insana çarpıyor" dedi. 

Cezaların caydırıcı olmasını isteyen Gökçe, "Bugün Aleyna oldu, yarın bir başkası olacak. Bundan yıllar önce ölen kişi Satı Yılmaz'dı. Bu kaza değil, bu cinayete teşebbüs" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)