Tutuklanan Ümitcan Uygun'un yakınları gazetecilere saldırdı

Uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle dün gözaltına alınan ve Aleyna Çakır'ın ölümüne ilişkin soruşturmada 'baş şüpheli' olan Ümitcan Uygun bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yakınları adliye çıkışında gazetecilere saldırıda bulundu.

Ümitcan Uygun'un yakınları adliye çıkışında gazetecilere saldırdı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uyuşturucu kullanırken çekilen videoları sosyal medyada yer alan Ümitcan Uygun, Ankara'da tutuklandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, Ümitcan Uygun'u dün Başkent'in Etimesgut ilçesinde kaçmaya çalışırken gözaltına alınmıştı. Uygun hakkında "uyuşturucuyu özendirmek" suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.

Ümitcan Uygun'un, polisteki ifadesinde sosyal medyada kendi adına birçok hesap açıldığını, bu hesapları kimin yönettiğini bilmediğini ileri sürdüğü öğrenildi. Uygun, sosyal medyada narkotik içerikli bir yayın yapmadığını öne sürerek, "Herhangi bir sosyal medyada yayınlamadım. Bu videoyu çektiğimde alkollüydüm. Kim tarafından sosyal medyada yayınlandığını bilmiyorum" dedi.

YAKINLARI GAZETECİLERE SALDIRDI

Ümitcan Uygun'un yakınları, adliye çıkışında Anadolu Ajansı (AA) ekibine saldırıda bulundu. Uygun'un cezaevine götürülürken üzere adliyeden çıkarıldığı sırada görüntü almak isteyen AA kameramanı Mustafa Vergiveren ile foto muhabiri Doğukan Keskinkılıç, Uygun'un yakınlarının saldırısına uğradı.

Kameraman Mustafa Vergiveren saldırı sırasında yere düştü ve yerde de tekmelere maruz kaldı. Uygun'un yakınları fotomuhabiri Keskinkılıç'a da saldırmak istedi fakat adliyenin güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Saldırganlar daha sonra tehdit ve hakaret etti ve Uygun'un avukatı tarafından taksiye bindirilerek gönderildi. 

AA ekibinin sağlık durumunun iyi olduğu, saldırganlardan şikayetçi olunacağı belirtildi.

Ne olmuştu?

Aleyna Çakır 3 Haziran 2020'de ölmüş, genç kadının cesedi Ümitcan Uygun tarafından bulunmuştu. Son olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, otopside bulunan DNA örneklerinin şüpheli Ümitcan Uygun’un DNA örnekleri ile karşılaştırılmasına karar vermişti. (HABER MERKEZİ)