Oyuncu Alec Baldwin: Trump destekçilerinin beni öldüreceğini düşündüm

Oyuncu Alec Baldwin, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in "Rust" filminin setindeki ölümünden, sahne aksesuarları yöneticisi ve yönetmen yardımcısını sorumlu tuttuğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu ve yönetmen Alec Baldwin, Rust filminin setinde 'kazayla' hayatını kaybeden görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümünden sorumlu olmadığını söyledi. Baldwin, filmin yönetmen yardımcısı David Halls’a ve sahne aksesuarları yöneticisi Hannah Gutierrez-Reed'e atıfta bulunarak, ölümden sorumlu olduklarını belirtti. 

CNN'e, konuşan Baldwin, "Biri silaha gerçek bir kurşun koydu. Hannah Gutierrez-Reed'in işi mühimmata bakmak ve boş mermiyi koymaktı. Sette herhangi bir gerçek mermi olmaması gerekiyordu" ifadeleri kullandı. Hutchins'in ölümünü düşünmeden geçirdiği bir gün olmadığını söyleyen Baldwin, kendisine silahı uzatan yönetmen yardımcısı David Halls’u da suçladı. Oyuncu, "Yapması gerekeni yapmayan iki kişi var. Hapse girmelerini ya da hayatlarının cehennem olmasını istiyorum demiyorum. Bunu istemiyorum. Ama herkesin bilmesini isterim ki, olanlardan bu iki kişi sorumludur" dedi.

Gutierrez-Reed ve Halls, Baldwin'in yorumlarının ardından avukatları aracılığıyla CNN'e konuşarak, Baldwin'in yorumlarının suçu saptırma girişimi olduğunu söyledi. 

'TRUMP DESTEKÇİLERİNİN BENİ ÖLDÜRECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM'

Hutchins'in ölümünden sonra, "Bence, Baldwin'in olayla direkt bir ilişkisi var. Yoksa nasıl dolu veya boş olsun, bir silahı alıp filmde rolü bile olmayan birine yöneltip tetiği çekersin ki?" diyerek kendisini hedef gösteren eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında da konuşan Alec Baldwin şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce halkı şiddet eylemlerine yönelten Trump, parmağıyla beni gösterip ölümden sorumlu olduğumu anlatıyordu. Eski başkanın yönlendirmesiyle Kongre binasını basan, birilerini öldüren bir grup insan beni yüzde bin endişelendiriyor. O gruptan bazılarının gelip beni öldüreceğini düşünmediğimi mi sanıyorsunuz?"

NE OLMUŞTU?

Alec Baldwin geçen yıl "Rust" filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i ölümüne, yönetmen Joel Souza'nın ise yaralanmasına sebep olmuştu. Oyuncu, olaydan sonra tetiği çekmediğini iddia etmişti.