Alec Baldwin ilk kez konuştu: Silah elimdeydi ancak tetiği çekmedim

Ekim ayında film setinde elindeki dolu silahın ateş almasıyla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olan oyuncu Alec Baldwin, olaydan sonra ilk kez röportaj verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekim ayında ‘Rust’ filminin setinde elindeki silahın ateş almasıyla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olan oyuncu Alec Baldwin, olaydan bu yana ilk kez konuştu. ABD’de ulusal yayın yapan ABC News kanalında George Stephanopoulos’un sorularını yanıtlayan Baldwin, “Tetiği çekmedim. Asla birine silah doğrultup tetiği çekmem” dedi.

Röportaj boyunca zaman zaman gözyaşlarına boğulan Alec Baldwin, silahta gerçek mermi olduğunu bilmediğini, ancak her halükarda elini tetiğe asla dokundurmadığını, zaten senaryoda da tetik çekmeye dair bir şey olmadığını belirtti.

Baldwin, olay esnasında görüntü yönetmeni Hutchins’in direktiflerine uyduğunu, o sırada önündeki monitöre bakan Hutchins’in en iyi görüntü için kendisini yönlendirdiğini söyledi. O sırada silahın horozunu çektiğini ifade eden sanatçı, program boyunca birkaç kez tetiğe asla dokunmadığını tekrarladı.

Konuyla ilgili hakkında iki dava açıldığını ifade eden Baldwin, davalar sonuçlanana kadar beklemek istemediği için röportajı kabul ettiğini ve olayla ilgili yanlış anlamaları göstermek istediğini söyledi.

Sunucu Stephanopoulos’un olaydan sonra açıklama yapan oyuncu George Clooney’in, “Oyuncular her koşulda ellerine verilen silahı kontrol ederler” açıklamasına dair sorusuna da Baldwin, “40 yıldır bu işi yapıyorum ve 40 yıldır profesyonellere güveniyorum” yanıtını verdi. Baldwin, “Kariyeriniz sona mı erdi?” sorusunu ise “Bir filme başlıyorum ancak sonrasından emin değilim” diye yanıtladı.

Baldwin son olarak, “Olanlardan biri sorumlu tabii ama kim olduğunu bilemem. Tek bildiğim bunun ben olmadığım” diye konuştu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)