Alan Moore: Yetişkinlerin süper kahraman filmi izlemek için sıraya girmesi faşizmin habercisi olabilir

Alan Moore, yetişkinlerin süper kahraman filmleri izlemesi hakkında konuştu. Moore, "Bu tür bir çocuklaştırma, çoğu zaman faşizmin habercisi olabilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Watchmen', 'V For Vendetta', 'From Hell', 'Batman: Öldüren Şaka' ve 'Swamp Thing' çizgi romanlarının yaratıcısı Alan Moore, ilk öykü kitabı 'Illuminations' ile okurlarıyla buluştu. Süper kahraman filmlerini eleştiren Moore, yetişkinlerin süper kahraman filmlerine ilgi duyması ve faşizm arasında bağlantı kurduğunu söyledi. 

Kayıp Rıhtım'ın aktardığı habere göre,  The Guardian’a konuşan Moore, “Çizgi romanla kesinlikle işim bitti. Beş yıldır hiç yazmadım. Çizgi roman ortamını her zaman sevip ona hep hayran olacağım. Ama çizgi roman endüstrisi ve ona bağlı her şey, artık dayanılmayacak hâle geldi” ifadelerini kullandı.

'12 YAŞINDA ERKEKLERİ EĞLENDİRMEK İÇİN YARATILMIŞ KARAKTERLER'

Güncel süper kahraman filmleri hakkında da konuşan Moore, bu türün kültürü yiyip bitirdiğini düşündüğünü açıkladı. Moore, "Yüz binlerce yetişkin, 50 yıl önce 12 yaşındaki erkekleri eğlendirmek için yaratılmış karakterleri ve olayları görmek için sıraya giriyor. Süper kahramanların yetişkinler için olduğunu hiç düşünmedim. Bence bu, 1980’lerde olanlardan doğan bir yanlış anlaşılmaydı. Watchmen gibi eserler ortaya çıktığında, ‘Çizgi Roman Büyüdü’ manşetleri atıyorlardı. Hayır, çizgi romanların büyümediğini düşünüyorum. Büyüyen çizgi roman değildi" dedi.

'İNSANLARI BASİT GERÇEKLERE YÖNELTEN ÇOCUKLAŞTIRMA, FAŞİZMİN HABERCİSİ OLABİLİR'

2016’da Donald Trump’ın ABD başkanı seçildiği sırada, en büyük filmlerin çoğunun süper kahramanlarla ilgili olduğunu da vurgulayan Moore, sözlerine şöyle devam etti:

"2011’de milyonlarca yetişkinin Batman filmini izlemek için sıraya girmesini gelecek için ciddi şekilde endişe verici etkileri olacağını düşündüğümü söyledim. İnsanları daha basit zamanlara, daha basit gerçeklere yönelten bu tür bir çocuklaştırma, çoğu zaman faşizmin habercisi olabilir."