Akşener'in ulaşamadığı dosyasındaki bilgilere Perinçek ulaştı

İsmail Saymaz, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e 7 yıl önce açılan 'FETÖ' davasına getirilen gizlilik kararına rağmen Doğu Perinçek'in davayla ilgili bilgileri televizyonda paylaştığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında açılan ve 7 yıl sonra “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verilen 'FETÖ' davasına ilişkin yazdığı köşe yazısında dosyaya getirilen gizlilik nedeniyle Akşener'in ulaşamadığı bilgilere Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in ulaştığına dikkat çekti.

4 Ağustos 2016'da Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak Akşener hakkındaki davaya dayanak olan ifadeyi veren Yağmur adlı gizli tanığın sonrasında örgüt üyeliğinden tutuklandığını belirten Saymaz, Akşener'le ilgili soruşturmanın detaylarının Perinçek tarafından televizyonda anlatılmasıyla ilgili ise, "Size de FETÖ'nün egemen olduğu zamanı hatırlatmıyor mu?" dedi.

'ESKİ ÜLKÜCÜLERLE ÇAY İÇMESİ ÖRGÜTSEL BULUŞMAYA SOKULMAK İSTENDİ'

Saymaz'ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

"Akşener soruşturmasındaki tek usulsüzlük gizli tanıktan ibaret değil.

İYİ Parti liderinin Avrupa'ya yaptığı tüm uçak seyahatlerindeki yolcular incelendi. 2014 yılındaki bir uçuşta bir yolcunun FETÖ'den yargılandığı anlaşıldı. Ancak yolcunun da Akşener ile telefon irtibatı yoktu.

Akşener'in, eşinin, oğlunun ve yakın kurmaylarının arayan ve aranan kayıtları geçmişe dönük araştırıldı.

FETÖ üyeliğinden soruşturma açılmış, bir kısmına takipsizlik verilmiş kişilerle, eski tarihlere ait konuşmaları saymazsak, hiçbir kanıt bulunamadı.

Ha, bir de…

Akşener çiftinin İstanbul'a dönerken, Sakarya Sapanca'da eski ülkücülerle çay içmesi örgütsel buluşmaya sokulmak istendi. Bu eski ülkücünün yakını FETÖ şüphelisi olduğuna, Akşener de ağabeyinin arkadaşıyla çay içtiğine göre, al sana örgüt bağı!

Akşener'in gizlilik gerekçesiyle erişemediği bu dosyadaki bilgileri Doğu Perinçek'in temin edip TV'de aktarması size de FETÖ'nün egemen olduğu zamanı hatırlatmıyor mu?"

YAZININ TAMAMI