Akşener’den Tanju Özcan’ın ‘adaylık talebine’ yanıt: Unutmayacağım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu Belediyesi’nin açılış töreninde konuştu. Bolu Belediye Başkanı Özcan’ın adaylık talebine yanıt veren Akşener, “Herkesi komaya sokayım, unutmayacağım” dedi.

Akşener, Tanju Özcan'ın davetlisi olarak Bolu Belediyesi yeni itfaiye binası açılış törenine katıldı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu Belediyesi yeni itfaiye binası açılış törenine katıldı. Millet İttifakı'nın seçilmiş belediye başkanlarının yaptığı çalışmalardan çok memnun olduklarını belirten Akşener, "Hepsi çok önemli bir tavır koydu. Çalmadılar, çaldırmadılar, israf etmediler. Dolayısıyla elde ettikleri her bir kuruşu hem hizmete hem de kaybolan sosyal devlet anlayışının yanına koydular" dedi.

CHP’den ihracı istenen Tanju Özcan ile geçtiğimiz hafta yaptığı görüşmenin ardından Bolu’daki etkinliğe katılan Akşener, "Soğuk geçen bir kışta aç ve açıkta kalmasın diye hem ısınma parasını veren hem gıda yardımı yapan hem de o insanlara dokunan bir sosyal belediyecilik anlayışını bu ülkeye getirdiler. Benim için yoksulun durumu çok önemli. O nedenle de her birinize ayrı ayrı Sayın Tanju Özcan'ın şahsında teşekkür ediyorum" diye konuştu.

‘UZUNCA BİR ZAMAN BİRLİKTE ÇALIŞTIK’

"Millet İttifakı ya da altılı masa, adını ne söylersek söyleyelim, inşallah 13. Cumhurbaşkanı bizim gösterdiğimiz aday olacak. Ben ona inanıyorum” diyen Akşener, hem seçilecek cumhurbaşkanının hem de ortaya çıkacak iktidarın aynı belediyelerde olduğu gibi ortaya konan iradeyi, çalışmayı, sadeliği ve o sosyal devlet olma anlayışını devam ettireceğini söyledi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “Altılı masa olarak herhalde isimleri konuşmaya başlayacaksınız. Bolu’da bir kardeşiniz var” sözlerine değinen Akşener, "Çok önemli mesajlar verdi arkadaşım. Bizim Tanju Başkan ile şöyle bir geçmişimiz var. Ben Meclis Başkanvekiliydim, kendisi de katip üyeydi. Uzunca bir zaman birlikte çalıştık. Dolayısıyla Bolu için çarpan kalbini bilirim. Bolular için hayallerini bilirim ama vitesi yükseltmiş gördüm. Şimdi iki şey talep etti. Biri 'Meral abla masada benim adımı unutma.' Şimdi herkesi komaya sokayım, unutmayacağım. İkinci mesaj Nurettin Nebati meselesi. Diyor ki 'Gözünde ışıltı olan abiden çok daha iyi ekonomi yönetirim' Bunu da unutmayacağım Tanju Başkan" ifadelerini kullandı.

‘BEN SİZİN İNSANİ YANINIZI BİLİRİM’

Başkan Özcan’ın sığınmacılarla ilgili sözlerine değinen Akşener, “Sığınmacı meselesi önemli bir mesele. İşaret etmekte haklısınız. Gündeme getirmekte haklısınız. Türkiye'de bu durumu duyurma konusunda, bu rahatsızlığı duyurma konusunda en önemli sesi çıkaran siz oldunuz. Zaman zaman haksız saldırılara, eleştirilere uğradınız. Ama ben sizin insani yanınızı bilirim" dedi.

Her siyasi partinin Suriyeliler adı altında kategorize edilen sığınmacı meselesiyle ilgili deklarasyonu olduğuna işaret eden Akşener, "Mesela bizim 2019'da yaptığımız bir çalıştay var. Onun çıktıları vardı. Partimiz adına o kararları ben okudum. Ondan sonra devam ettirdik ve geçtiğimiz hafta içinde sığınmacılara dair somut programımızı açıkladık. Adına Milli Göç doktrini dediğimiz, 3 yıl içerisinde Türkiye'deki bütün sığınmacıların memleketlerine gönderilmesini planlayan, bunun için Avrupa Birliği, Amerika, Rusya ve Esad dahil olmak üzere herkesin masaya oturduğu, bu yükü sadece Türkiye'nin çekmeyeceği bir planı paylaştık. Sizlerin de geri bildirimi olursa bunun güncellemeleri devam edecek” diye konuştu. (DUVAR)