Akşener’den Erdoğan’a ‘Turkish Airlines’ mesajı: Hatadan dönmek iyidir

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü “THY uçuşlarını ‘Turkish Airlines’ değil, 'Türk Hava Yolları' ismiyle yapacak” sözlerine ilişkin “Hatadan dönmek iyidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın THY’nin İngilizce ismi olan ‘Turkish Airlines’ için dün ‘Türkiye Hava Yolları’ diyeceklerini açıklamıştı, bugünkü konuşmasında ifadeyi ‘Türk Hava Yolları’ olarak değiştirdi.

Akşener sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Hatadan dönmek iyidir. Yanlışta ısrar etmemek de iyidir. Haydi Sayın Erdoğan, bu yeni keşfedilmiş feraseti; Berbat ekonomi yönetiminiz ve başımıza bela ettiğin ucube sistemle ilgili olarak atacağın adımlarda da görmek istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün uluslararası uçuşlarını ‘Turkish Airlines’ değil, 'Türkiye Hava Yolları' ismiyle yapılacağını açıklamıştı. Erdoğan, bugün grup toplantısında ise şunları söyledi:

“Bu arada dünyada, ülkemizin adını ‘Turkey’den, ‘Türkiye’ye dönüştürme kararımızı başarı ile hayata geçirirken, diğer alanlarda aynı yöntemi takip edeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum.  Bu kapsamda artık milli havayolumuz da uluslararası uçuşlarını ‘Turkish Airlines’ değil, Türk Hava Yolları ismiyle yapacaktır. Bu kadarı öküz altında buzağı arayanlara, herhalde yeter.” (HABER MERKEZİ)