Akşener: Yardım götürenlere teşekkür edeceğinize utanmadan hedef mi gösteriyorsunuz?

İYİ Parti lideri Meral Akşener, depremin ardından bölgeye yardım toplayan kurumların hedef gösterilmesiyle ilgili, "İnsanlara teşekkür edeceğinize, bir de utanmadan hedef mi gösteriyorsunuz?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yürütülen yardım çalışmalarıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Deprem bölgesine yardım ulaştıran Ahbap Derneği kurucusu Haluk Levent ile Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur'un eleştirilmesine tepki gösteren Akşener, "Gönüllü olarak depremzedelere yardım götürmeyi amaçlayan insanlara teşekkür edeceğinize, bir de utanmadan hedef mi gösteriyorsunuz? Dolduramadığınız eksikliklerin kapatılmasından bu kadar rahatsız olmayın! Gün birlik günü ise; artık bırakın da bu enkazı hep birlikte kaldıralım" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

MHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden geçen yıl aralık ayında istifa eden Birol Gür, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla, "Lütfen yardımlarınızı AFAD üzerinden yapınız. AHBAP çavuş ilişkileriyle UĞUR’suz ellere yapılan yardımların ne kadarı depremzedelere ulaşıyor endişelerimiz var" demişti.

Gür'ün ardından ise AK Parti Kırşehir İl Yönetim Kurulu Üyesi Berk Can Doğan, Levent ve Uğur'u hedef göstererek, "On binlerce gönüllünün emeğini, alın terini bu ikisine yedirmemek lazım" yazmıştı.

Gür ve Doğan'ın ardından ise bu kez Akşam gazetesinin, iktidara yakınlığıyla bilinen yazarı Turgay Güler, Ülke TV'deki canlı yayında Haluk Levent'i hedef alarak, "Haluk Levent'e 1 milyar lira teslim edemezsin. Çünkü yönetemez" dedi. Güler, Levent'in, "bağışları AFAD ile koordineli yürütüyoruz" sözlerine ise "açık kapı bırakıyor" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün Adıyaman'da yaptığı konuşmada, "Deprem bölgesindeki yardımların belirli bir plan içinde toplanması ve dağıtılması gerekiyor. Aksi halde verilen emekler heba olur. AFAD veya bölgede yardım faaliyeti yürüten Kızılay başta olmak üzere diğer kurumlarla irtibata geçmeden lütfen rastgele yardım toplayıp yola çıkarmayın" diye konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)