Akşener: Erdoğan ve arkadaşları seçilmişi sevmiyor

Akşener muhtarlara seslendi: Erdoğan seçilmişi, büyük oy alarak geleni sevmiyor. Muhtarların elinden yetkiler alınırken milletvekili karşısında dursaydı bugün TBMM böyle bir durumda olmayacaktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla birlikte İBB'nin İstanbul’da görev yapan 963 muhtara verdiği iftara katıldı.

Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada şimdiye kadar AK Parti'ye oy veren muhtarlara seslenen Akşener, "Türkiye’nin yeninden düşmanlıkları bir kenara bırakıp barıştığı, parlamenter sisteme geçişin olduğu, TBMM’nin yeniden güçlü ve itibarlı olduğu, muhtarlık kavramının yeniden güçlü haline geldiği o sistemi kurmak ve Cumhuriyetimizin bize kazandığı o değerlerle barışmak için, Türkiye’nin nefes alması için elbette 14 Mayıs’ta hem Sayın Kılıçdaroğlu'na... CHP gönüldaşı olanlara bir şey demiyorum ama özellikle AK Parti’ye oy veren kardeşlerimin İYİ Parti’ye oy vermelerini kendilerinden rica ediyorum" dedi. 

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

AK PARTİ’NİN MAHALLE TEMSİLCİSİ SİZİN YERİNİZİ ALSIN DİYE YAPILDI BÜTÜN DÜMENLER: Hem eski bir İçişleri Bakanı olarak hem de o muhtarlığın gençliğinde, çocukluğunda bizzat tecrübe etmiş bir kişi olarak konuşuyorum. Şimdi esas mesele ne? Para düzeltilir, imkanlar sağlanır her şey olur ama esas mesele muhtarın bütün özelliklerinin ortadan kaldırılmasıdır. Bunun anlamı şu; bir milletvekilinden daha fazla oy alarak seçilen muhtar kendini seçenlere hesap verir, onların arkasında durur, onların her şeyini bilir. Bunu bilen muhtar o mahallede sığınmacı kaç kişidir, bilir. O mahallede uyuşturucuyu kim satıyor, bilirdi. Gençleri nasıl koruyacağını bilirdi. Esas mesele o garibana el uzatan, el olan milletin iradesiyle seçilmiş aynı zamdan devletin iradesini temsil eden FAK-FUK-FON bizlerin hepimizin vergileriyle oluşup vatandaşa, onun eksiğini gediğini gidermek üzere tahsis edilen bir kaynaktır. Kaymakamla beraber sizdiniz. Şimdi bir siyasi partinin, yani AK Parti’nin mahalle temsilcisi sizin yerinizi alsın diye yapıldı bütün dümenler. Bu dümenleri çözeceğiz asıl mesele budur.

FAK-FUK-FON'U SİZ DAĞITACAKSINIZ: Ben bakandım, böyle sizin konumunuzda olan ağabeyleriniz gelmişti ziyarete, benden istedikleri yeşil pasaporttu. Hey gidi günler hey. O gün milletin oylarıyla seçilmiş, o seçilmişliğin saygısını gören muhtar bugün bütün yetkileri, bütün iletişim kaynakları elinden alınmış, o verilen büyük oya rağmen etkisiz hale getirilmişi bir millet temsilcidir. Bizim yapacağımız şey şu; elbette ekonomik olarak her şeyin giderilmesi lazım ama FAK-FUK-FON’un mahallenizde dağıtımını siz yapacaksınız. Milletin parasını millete siz dağıtacaksınız.

ELİNİZDEN BÜTÜN YETKİLER ALINDI: İstanbul büyük bir şehir olmasına rağmen 20 yıl evvel bu derece uyuşturucu satıcısı mahallelerde, ara sokaklarda yoktu şimdi var çünkü sizin elinizden bütün yetkiler alındı, mahallenizde kimler yaşıyor bilme imkanınız yok. Mahallenizin fakir fukarasını durumunu bilme imkanımız yok. Çünkü o keşmekeş özel olarak yaratıldı. Niye? Çünkü Sayın Erdoğan ve arkadaşları seçilmişi sevmiyor. Büyük oy alarak geleni de sevmiyor. Çünkü tek adam sistemini tercih ediyor. Onun için muhtarla başladı ve gelinen noktada Meclis’in kıymeti harbiyesi kalmadı. Muhtarların elinden alınan o yetkiler karşısında milletvekili duraydı bugün TBMM böyle bir durumda olmayacaktı.

 

İMAMOĞLU: ARTIK MUHTARLARIN İBB’DE DAİRE BAŞKANLIĞI VAR

“Göreve geldiğimizde ilk günden bu yana, İBB olarak, muhtarlarımızla çok sağlam bir diyalog, çok sağlam bir ilişkiyi kurmak ve onlarla beraber sahada olma konusunda özenli bir gayret gösterdik” diyen Ekrem İmamoğlu ise “Daha önce ‘müdürlük’ diye tariflenmiş muhtarlık müessesesi, artık İstanbul'da bir ‘daire başkanlığı.’ 2022 yılında 8 milyon lirayla başlayan bütçesi olan daire başkanlığımız, bu yıl 59 milyon liranın üzerinde bir bütçeyle muhtarlarımıza hizmet sunacak” bilgilerini paylaştı.

Seçim sürecine de değinen İmamoğlu, şunları söyledi: “13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, memleketin bütün demokrasi unsurlarını hak ettiği yere taşıyacak örnek çalışmaların en yüksek savunucusu olacak. 14 Mayıs'tan sonra bilinmelidir ki, sadece muhtarları güçlendirmek değil, yerel yönetimleri de güçlendirmek, demokrasinin yerelden şahlanacağını bilen bir kavramla, bu konuda kayıtsız şartsız üstün bir mücadele vereceğini şimdiden hepinize belirtmek isterim.

'ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜ'

13. Cumhurbaşkanımız olacak olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Hanımefendinin bir araya geldiğinde, nasıl bir güç olduğunu en iyi bilenlerden birisiyim. Zira İstanbul seçiminde, vatandaşını düşünen, vatandaşıyla konuşan, vatandaşını incitmeyen bir kavramla hem o dönemin kampanyasını yürüten hem de İstanbul'da önemli bir demokrasi zaferi elde edilmesine imza atan bir birlikteliktir bu.

İşte aynı birliktelik, şimdi daha güçlü. Çünkü, 4 yılı aşkın süredir, belediyelerde elde ettiğimiz başarı ve özellikle bizleri de yanlarına katarak, güçlendirilmiş bir modelle hem Ankara Belediye Başkanımız Mansur Yavaş hem de bizler, bu sürece destek olarak, çok güçlü bir şekilde seçime giriyoruz." (HABER MERKEZİ)