Akşener Çanakkale’de: ‘Kurtar bizi Meral Mommy’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçime 4 gün kala, Çanakkale’de miting yaptı. Mitingde ilk kez oy kullanacak ya da daha önce başka partiye oy vermiş gençlerin büyük ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE -  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Çanakkale’de miting düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda bugün düzenlenen mitinge, Çanakkale merkez ve çevre ilçelerden çok sayıda kişi katıldı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından Akşener’in mitingi de seçim heyecanı yarattı. En son 2018 yılında Çanakkale’ye gelen Akşener’in bu yıl Çanakkale’de coşkusunu ve kitlesini artırdığı görülüyor.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği mitingde pankartlardan bazıları dikkat çekti: ‘Kurtar bizi Meral Mommy’, ‘Başbakan Akşener’, ‘Tarih yazacağız’, ‘Atatürk’ten anatürk’e’.

MİLLET İTTİFAKI’NIN ÇANAKKALE’DE 4’ÜNCÜ MİTİNGİ

Çanakkale Millet İttifakı mitingleri, genel olarak ilgi görüyor. Nisan ayında Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Mansur Yavaş’ın katıldığı mitinge, binlerce kişi katılmıştı. Ayrıca İmamoğlu, Bayramiç ve Biga’da da iki ayrı mitingde yer almıştı. Bayramiç, Biga ve Çanakkale merkez mitinginin ardından Akşener’in katıldığı bu miting, kentteki 4’üncü miting oldu.

Mitingin ardından görüştüğümüz İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, “Bugün burada, Çanakkale tarihinin en önemli, kalabalık ve coşkulu mitingini gerçekleştirdik. Bu ilgi ve bize gösterilen teveccüh partimizi hem Türkiye’nin hem de Çanakkale’nin lider partisi yapma yolundaki kararlılığımızı artırdı” dedi.

‘AK PARTİ YURT DIŞINDA OY KAYBEDİYOR’

CHP’nin kentte 1’inci parti olacağına ve iki milletvekilliği alacağına garanti gözüyle bakılıyor. AK Parti’nin iki milletvekilinin bire düşeceği, İYİ Parti’nin ise bir milletvekili çıkaracağı tahmin ediliyor.

İYİ Parti Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Adayı Rıdvan Uz da mitingdeydi. 2018 seçimlerinde Çanakkale’den milletvekili olarak seçilen ancak yurtdışından gelen oylarla vekilliğini CHP’li Özgür Ceylan’a kaptıran Uz, 14 Mayıs seçimlerine giderken, Çanakkale’de öne çıkan adaylardan biri. Uz, yurt dışında AK Parti’nin oy kaybettiğini dile getirdi. Türkiye’de iktidar değişiminin yaşandığını, Millet İttifakı’nın ve Kılıçdaroğlu’nun iktidar olacağını dile getiren Uz, yurt dışında da aynı havanın hakim olduğunu söyledi.

Uz, “AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışından bekledikleri oyun çok altında alacaklar. İlk defa yurt dışında da Kılıçdaroğlu ile Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kafa kafaya geldiğine şahit olmaya başladık. Bu, Altılı Masa’nın bir birlikteliği de başka şeylere tekabül etti. Yani Altılı Masa ‘devrilecek, birbirine girecek’ gibi şeyler söyleniyor ama işin finalinde bütün dereleri denize akıtan bir yapıya dönüştü. Millet İttifakı masası, güvenilir bir hale geldi. Bu güvenilirliği biz hem Avrupa’da hem de Türkiye’de görmeye başladık” diye konuştu.