Akrabalarını öldürmekten yargılanan sanıklara delil karartma suçlaması

Amcaları Nuri Yıldız ve eşi Esra Yıldız'ı öldürmekten yargılanan üç sanık hakkında görülen duruşmada, sanıkların delilleri kararttıkları öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyoğlu ve Fatih'te otel sahibi olan amcaları Nuri Yıldız'ı ve eşi Esra Yıldız'ı öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan üç sanığın davasında, tanıklar dinlendi.

Sanıklarla bir süre aynı koğuşta kalan ve delillerin karartıldığını iddia eden tanık Oğulcan Durmuş, "Mühyettin koğuşta cinayeti anlattı. Kriminalde bir ayakkabı varmış, onda ve kamerada oynama yaptıklarını söylüyorlardı" dedi.

SANIKLARIN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Küçükçekmece 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar 21 yaşındaki Aleyna Yıldız, 28 yaşındaki Ferhat Yıldız ve 36 yaşındaki Mühyettin Yıldız, maktullerin aileleri ve taraf avukatları katıldı. 

Duruşmada, sanıklar Ferhat ve Mühyettin Yıldız ile aynı koğuşta kalan, daha sonra tahliye edilen Oğulcan Durmuş, tanık olarak dinlendi. O dönem bilişim suçundan cezaevinde olduğunu belirten Durmuş, aynı koğuşta kaldığı için konuşulanları duyduğunu söyledi ve sanıkların mevcut delilleri karartmalarıyla ilgili sohbetlerine denk geldiğini anlattı. 

Cezaevinden çıkarken sanıklara para karşılığı yardım etmeyi teklif ettiğini ama bir süre sonra korkup vazgeçtiğini belirten Oğulcan Durmuş, sanıklar tarafından delillerin karartılmak istendiğini ifade etti.

Tanık olarak dinlenen Sünniye Yıldız ise sanıkların kardeşi olduğunu, Oğulcan Durmuş'un 10 milyon TL karşılığı dosyayı vermeyi teklif ettiğini söyledi.  Sanıkların amcası olan Hadim Yıldız, da sanıkların bir şekilde otelin üstüne konmaya çalıştıklarını belirtti. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 11 Ekim 2021 tarihinde Esenyurt Haramidere mevkiinde otoyol kenarında Nuri Yıldız'a ait aracın yanar vaziyette bulunduğu belirtildi. Söndürme işlemleri sırasında yapılan incelemede, aracın içinde kimsenin bulunmadığı görülürken, dış kısmında kan olduğu tespit edildi. İddianamede Nuri Yılmaz'a ulaşmak için Denizköşkler Mahallesi'nde bulunan evine gidildiği belirtilirken, kapının kilitli olması üzerine çilingirle açtırılıp içeri girildiğinde maktulün eşi Esra Yıldız'ın öldürüldüğü kaydedildi. Ayrıca, Nuri Yıldız'ın da Beylikdüzü'nde başına isabet eden 3 kurşunla öldürüldüğüne yer verildi.

Soruşturma kapsamında incelenen güvenlik kamera görüntülerinde, Esra Yıldız'ın öldürüldüğü gece evine gelen koyu renk şapkalı ve maskeli iki erkeğe kapıyı açtığı, bu kişilerin 10 dakika sonra binadan çıktıkları tespit edildi. Nuri Yıldız'ın ise, Beyoğlu'ndaki bir otelden tek başına ayrıldıktan sonra, bir parkın önünde dörtlüleri yanan bir otomobilin önünde durduğu, daha sonra Edirne yönüne gittiği belirlendi. Şüphelilerin kullandığı cep telefonu hatlarının HTS kayıtlarının incelenmesi üzerine, şüphelilerin olay saatinde evde olmadıkları belirlendi. Yapılan araştırmada şüpheliler, maktul Esra Yıldız'ın bulunduğu konuta girdikleri, kamera görüntülerinde ve HTS kayıtlarından tespit edildi. Tespitler sonucunda şüpheliler Ferhat Yıldız ve Mühyettin Yıldız olduğu belirlendi. Otomobili park edip ayrılan şüphelinin ise Aleyna Yıldız olduğu teşhis edildi. İddianamede 3 sanık hakkında, 'Tasarlayarak öldürme' suçundan ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve üç ayrı suçtan 9'ar yıl hapis cezası talep edildi.