Akrabalarını misafirliğe çağırdılar, 3 milyonluk altını çaldırdılar

Tekirdağ'da anne-oğul, evlerinde 3 milyon liralık altını olan akrabalarını misafirliğe çağırdı, boş evi anlaştığı hırsızlara soydurttu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yaşayan N.Ç. ve oğlu M.Ç, evinde 3 milyon lira değerinde ziynet eşyası olduğunu biledikleri akrabası R.B.'yi soymak için plan yaptı.

DHA'nın aktardığı bilgilere göre, Hırsızlık için M.Ç.’nin iş ortağı olan E.Y. de plana dahil edildi. E.Y.’nin tavsiyesi üzerine Diyarbakır’dan gelen L.Ç., ile de anlaşıldı. Anne-oğul, 3 gün önce R.B.'yi Ankara'dan kendisini ziyarete gelen kızı E.G. ile evden çıkarmak için misafirliğe davet etti.

YAĞMUR BORUSUNDAN TIRMANDI

Bu sırada N.Ç., diğer şüphelilere, kadının evden çıktığını ve boş olduğunu söyledi. R.B.'nin evden ayrılması ile L.Ç, ikinci katta bulunan daireye, yağmur gider borusundan tırmanarak balkondan girdi. Evden altınları ve parayı çalan L.Ç daha sonra bir miktarını E.Y ile M.Ç.’ye teslim ederek İstanbul’a gitti.

Yemek sonrası kızı E.G ile eve dönen R.B. altınların yerinde olmadığını fark etti. R.B., hırsızlıktan kendilerini yemeğe davet eden akrabaları N.Ç ve M.Ç.’den şüphelendiğini bildirdi. Polis, N.Ç ve oğlu M.Ç.’yi sorguya aldı. Sorguda suçlarını itiraf eden M.Ç. ve N.Ç. olayı E.Y. ve L.Ç. ile planlayarak yaptıklarını söyledi.

DİĞER 2 ŞÜPHELİ DE YAKALANDI 

Anne ile oğlunun suçlarını itiraf etmeleri üzerine E.Y. İstanbul’da kiraladığı evden çıkarken yakalandı. Polis, E.Y.'den L.Ç’yi arayarak altınları satacakları bir müşteri bulduğunu söylemesini istedi.  Altınlarla belirtilen adrese gelen L.Ç. de gözaltına alındı.

Sorgusunda altınların yerini söyleyen şüphelilerden 3 milyon değerindeki altınları alan polis, R.B.'ye teslim etti. (HABER MERKEZİ)