Akif Beki: Yeni yıla lahavle'yle başlarken

Karar yazarı Akif Beki, Erdoğan ve Soylu'nun yılbaşı mesajlarını değerlendirdi, "2023 de hız kesmeden lahavle çektirmeye devam edecekse 'Cenab-ı Hak sonumuzu hayreylesin'". diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yılın ilk günü İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, muhalefete "ey gayrimilliler" diye seslenmesini Karar yazarı Akif Beki konu edindi. Erdoğan'ın, "2022'ye '28 Şubat heveslisi kesimler'in fenalıklarını hatırlatarak" veda ettiğini belirten Beki, "Milli, gayrimilli diye milleti bölmek ve bir kısım milleti, milletten saymamak; 28 Şubat ayrımcılığıydı. 28 Şubat 1997'deki MGK kararlarına dayanan vesayetçilerden kalma bir ayrımcılık. Sürecin kudretli generallerinin ve sivil uzantılarının diliydi. Erdoğan'ı da kapsayan Milli Görüş çizgisine, gericilikle suçlanan siyaset ve toplum kesimlerine karşı söyleniyordu." diye yazdı. "28 Şubat ayrımcılıklarını tersinden canlandırmak, Türkiye Yüzyılı'na ne kadar iyi bir başlangıç?" diye sordu. 

Akif Beki, yazısında Süleyman Soylu'nun yılbaşı mesajındaki üsluba da dikkat çekti, şunları yazdı: 

"İçişleri Bakanı Soylu ise 31 Aralık gecesi, yeni seneyi şu Necip Fazıl dizeleriyle karşılıyor:

'Geçenler geçti seni, uçtu pabucun dama/Çatla Sodom-Gomore, patla Bizans ve Roma!'

Herkesin, iyi yıl dilek ve temennilerinden bahsettiği bir anda slogan atıp sağ yumruğuyla havayı döven bir İçişleri Bakanı!

Günün anlam ve önemiyle alakası ne!

O dizeler, sırf içinde 'çatla, patla' kışkırtmaları geçtiği için seçilmiş görünüyor.

Millete refah, huzur, sağlık dileyeceği saatte; kavgalı, gürültülü bir yıl vaat eder mi siyasetçi? Hem de yönetme sorumluluğu taşıyor, asayiş ve huzur, kendisinden soruluyorsa?

Uysa da uymasa da araya bir Necip Fazıl öfkesi serpiştirmek, yeni yıla iyi bir başlangıç mıydı?

Erdoğan, 'ülkemizi dünyanın şampiyonlar ligine taşıyacağız' sözüyle kapattı geçen seneyi.

Açık tarihli bir vaat olsa bile umut ve iyimserlik aşılıyor. 2053'te mi, 2071'de mi; vaat edilen şahlanışın miladı ne zaman, belirsiz. Yine de yeni bir yıla ve yüzyıla merhaba derken hiç değilse pozitif bir mesajdı.

2022 için 'çok diş sıktıran bir seneydi' demiştim.

2023 de hız kesmeden lahavle çektirmeye devam edecekse 'Cenab-ı Hak sonumuzu hayreylesin'"