Akdoğan'dan Adalet Bakanlığı'nın kararına tepki: Seçime müdahale etmek istiyorlar, bu bir darbe girişimidir

Mansur Yavaş hakkında 3 yıl önce kesinleşen karara Adalet Bakanlığı'nın seçim öncesi itiraz ettiğini belirten CHP'li Umut Akdoğan "Bu, Ankara halkının iradesine karşı bir darbe girişimidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Adalet Bakanlığı’nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın Togo Kuleleri hakkındaki röportajına yapılan suç duyurusuna verilen takipsizlik kararı için, 3 yıl sonra "kanun yararına bozma" isteminde bulunmasına tepki gösterdi. Akdoğan, "Adalet Bakanlığı Ankara seçimlerine müdahale etmek istemektedir. Bu, Ankara halkının iradesine karşı yapılmak istenen bir darbe girişimidir. Bizler ise ABB Başkanımızın iradesinin arkasında duran Ankaralılar olarak bu işin en büyük takipçisiyiz" dedi.

Adalet Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın Togo Kuleleri hakkındaki röportajına yapılan suç duyurusuna verilen takipsizlik kararı için kanun yararına bozma isteminde bulundu.

Eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile eski ABB Başkanı Melih Gökçek’in avukatı Mehmet Ali Alan, röportajla ilgili suç duyurusunda bulunmuş, Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği takipsizlik kararı vermişti.

'SİYASALLAŞMIŞ YARGININ NASIL İŞLEDİĞİNE DAİR SOMUT BİR ÖRNEĞİ YAŞADIK'

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, Adalet Bakanlığı'na tepki gösteren CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, "Adalet Bakanlığı bugün itibariyle Ankara seçimlerine müdahale etmiştir. Bu Ankara halkının iradesine karşı yapılmak istenen bir darbe girişimidir. Siyasallaşmış yargının nasıl işlediğine dair somut bir örneği bugün yaşadık" dedi.

Süreci anlatan Akdoğan, şunları söyledi:

"TOGO Kuleleri konusunu hatırlıyor herkes. Daha çok para kazanmak, daha çok beton dökmek, daha çok rant için gözü dönmüşlerle Mansur Yavaş’ın belki de ilk mücadelesiydi. İşte bu dönemde, 3 sene önce hem Sinan Aygün’ün hem de Melih Gökçek’in avukatı olan bir şahıs, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş hakkında, 2019 yılında verdiği bir röportajdan ötürü suç duyurusunda bulunuyor. TOGO Kuleleri'nin meşhur avukatının bu suç duyurusu hakkında savcılık takipsizlik kararı veriyor. İtiraz ediyor, bu itiraz da reddediliyor ve takipsizlik kararı kesinleşiyor."

'YAVAŞ'IN ADAYLIĞI AÇIKLANDIKTAN SONRA BAKANLIK ELİYLE YARGIYA MÜDAHALE EDİLİYOR'

Adalet Bakanlığı'nın aradan 3 yıl geçtikten ve Mansur Yavaş yeniden adaylığını açıkladıktan sonra itirazda bulunduğuna dikkat Çeken Akdoğan, "Buraya kadar her şey normal. Gel gelelim, 3 yıl sonra, on binlerce dosya arasından Adalet Bakanlığı gidip bu dosyada alınan kararı bozma isteminde bulunuyor. Yani ne hikmetse, Mansur Yavaş’ın adaylığı açıklandıktan hemen sonra Bakanlık eliyle yargıya müdahale ediliyor. Yani Ankara seçimine müdahale edilmek isteniyor" diye konuştu.

'SİYASİ OPERASYONLARINIZA ALIŞIĞIZ'

Sürecin takipçisi olacaklarını belirten Umut Akdoğan, şöyle devam etti:

"Sayın Adalet Bakanına sesleniyorum; işi gücü bıraktınız da kişisel dosyaların peşine mi düştünüz? Başka işiniz gücünüz yok mu sizin? Siyasi operasyonlarınıza alışığız. Şimdi de hukuk sopasıyla Ankaralıların iradesini mi kırmak istiyorsunuz? Buradan duyuruyorum: Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Ankara’nın son çeyrek yüzyılını çalanların hukuk sopasıyla Ankara’nın iradesini katletmelerine izin vermeyeceğiz. Adalet Bakanlığı Ankara seçimlerine müdahale etmek istemektedir. Bu, Ankara halkının iradesine karşı yapılmak istenen bir darbe girişimidir. Bizler ise ABB Başkanımızın iradesinin arkasında duran Ankaralılar olarak bu işin en büyük takipçisiyiz." (HABER MERKEZİ)