Akdeniz: Denizler sosyalizm mücadelesinde yaşıyor

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idamlarının yıldönümünde yaptığı açıklamada, "Denizler milyonlarca çocuğun isminde yaşıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, idam edilişlerinin yıldönümünde 68 gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın demokrasi, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde yaşadıklarını söyledi.

Akdeniz yaptığı açıklamada, "6 Mayıs 1972’de Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı, 68 gençlik önderlerini idama gönderildiler. Onlar tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye mücadelesinin sembolleriydi, önderleriydi. Ve sehpada söyledikleri son sözlerinde olduğu gibi; 'Yaşasın işçiler ve köylüler' dediler, 'Yaşasın Türk ve Kürt halkının kardeşliği' dediler 'Kahrolsun emperyalizm' dediler. Onlar hâlâ bağımsızlık, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde, sosyalizm mücadelesinde yaşıyorlar. Onları idam edenler, onlar hakkında kalem kıranlar bugün hatırlanmıyorlar bile. Ama Denizler bugün yüzbinlerce, milyonlarca çocuğun isimlerinde yaşıyor, yaşıyor olacaklar. Denizlerin avukatı Halit Çelenk, 5 Mayıs günü hayatını kaybetmişti. Onu da sevgiyle, özlemle, saygıyla anıyoruz" dedi.

Geride kalan 1 Mayıs için de değerlendirmeler yapan Akdeniz, "İşçi sınıfının uluslararası birlik mücadele ve dayanışma günü Türkiye'de yasaklandı. Pandemi kısıtlamaları gerekçe gösterildi, AKP iktidarı bir kez daha emek düşmanı yüzünü bir kez daha gösterdi. Ama buna rağmen biz, 1 Mayıs yasaklara sığmaz dedik, işçiler, emekçiler fabrikalarda iş yerlerinde, hastanelerde yasaklar zincirini kırdılar ve 1 Mayıs'ı ülke çapında yaygın olarak kutladılar. 1 Mayıs’ın bize gösterdiği gerçek şudur; birleşe birleşe kazanacağız. Sendika bürokrasisine karşı tabanda birleşeceğiz, iktidarın bası ve sömürü politikalarına karşı işçisiyle, köylüsüyle, genciyle, kadınıyla birleşeceğiz ve bu saltanatı mutlaka bu düzeni değiştireceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)