Akdeniz Belediye Meclisi’nde 'Öcalan'ın hevalleri' tartışması

Akdeniz Belediye Meclisi toplantısında MHP'li Tufan Nenni'nin CHP'li üyelere, "Atatürk’ün askeriyiz dediniz Abdullah Öcalan’ın hevalleri oldunuz" demesi tartışma yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı'ndan 'Abdullah Öcalan'ın hevalleri' sözleri tartışma yarattı. Meclisin Eylül ayı 2. oturumunda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek temenniler bölümüne geçildi.

Yerel haber sitesi Mersin Odak'tan Sabri Borak'ın haberine göre, meclis toplantılarında daha önce de gerilime yol açan tavırlarıyla tanınan MHP’li üye Tufan Nenni söz alarak, dün Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde, AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın konuşmasının engellenmesini protesto ettiğini söyledi.

Akdeniz Belediye Meclisi'nde CHP’nin HDP’nin önergelerine destek verdiğini söyleyen Nenni, “Sizin buradaki tek işiniz HDP’nin söylediklerine katılmak ve Vahap Seçer ile ilgili bir şey söylenirse onu savunmak. Atatürk’ün askeriyiz dediniz Abdullah Öcalan’ın hevalleri oldunuz” dedi.

Nenni’nin bu sözleri üzerine CHP sıraları tepki gösterdi, Meclis üyesi İbrahim Fırsatbul, Nenni’nin üzerine yürüyerek özür dilemesini istedi. Ancak Nenni bu kez de HDP’li meclis katip üyesi Gülçin Demir’i hedef alarak, “Sizin seçtiğiniz insanlar İstiklal Marşını okumuyor. Gözünüzün içine baka baka okumuyor” diye bağırdı.

Diğer meclis üyelerinin ve zabıtanın araya girmesiyle tartıma büyümeden önlendi. İstiklal Marşını okumadığı gerekçesiyle hedef gösterilen Gülçin Demir’in söz hakkını kullanmasına ise izin verilmedi. Başkan Gültak, tartışma sırasında ‘Onlar durmuyor’ diyerek Tufan Nenni’yi savundu.

Mecliste gerginliğin sürmesi üzerine Başkan Gültak oturuma önce 5 dakika daha sonra ise saat 14.00’e kadar ara verdi.

Ne olmuştu?

Akdeniz Belediyesi ve başkan Gültak hafta başı ülke gündemine gelmişti. Belediye meclisinin 7 Eylül'deki toplantısında Gültak, sözleşmeli alınan 18 kişinin kimliğini soran CHP'li üyeye “Ben istersem oğlumu, istersem kızımı çalıştırırım. istersem senin yeğenini çalıştırırım. Ben istediğimle çalışırım" dedi. Kamuoyunda büyük tepki çeken bu sözlerin ardından bugün bir açıklama yapan Gültak, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde söz aldığını ancak henüz birkaç cümle kurmasından sonra mikrofonunun sesinin kapatıldığını söyledi. Gültak açıklamasında 'yakınlarını işe aldığı algısı yaratılmaya çalışıldığını' söyledi. (Kaynak)