Akçakale'de öğretmene şiddete karşı yürüyüş

Urfa Akçakale’de düzenlenen yürüyüşte, geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan okul müdürü hatırlatılarak eğitimcilere yönelik şiddet protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa’nın Akçakale ilçesinde, Şehit Astsubay Halil Kanat Anadolu Lisesi Müdürü Aziz Tur'a yönelik saldırıyı kınamak ve eğitimcilerin sesini kamuoyuna duyurmak amacıyla bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, öğretmenlerin yanı sıra halk da destek verdi. 

'24 KASIM'DA YASAL DÜZENLEME GELMELİ'

Urfa Eğitim Eğitimciler Birliği Sendikası'nın (Eğitim-Bir-Sen) çağrısı ile gerçekleşen yürüyüş, Akçakale Şehit Astsubay Halil Kanat Anadolu Lisesi önünde başlayarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde son buldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eğitimciler adına Eğitim Bir-Sen ilçe başkanı Halil Tokmak konuştu. Tokmak konuşmasında, okul müdürü Aziz Tur’a yönelik saldırıyı kınarken şiddetin hedefinde olan meslektaşlarının yanında olduklarını bildirdi.

Okulların ve eğitim çalışanlarının güvenliğinin sağlanması için hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunduklarını ifade eden Tokmak şöyle devam etti: "Ne hazindir ki, öğretmenler gününe yaklaştığımız bu günlerde meslektaşlarımıza yönelik saldırılara her geçen gün bir yenisi daha eklenmektedir. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığına her alanda kasteden hadsizler, eğitim öğretim zilinin çalmasıyla inlerinden çıkmış, geçtiğimiz cuma günü Halil Kanat Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Aziz Tur hocamızın canına kastetmişlerdir. Aynı gün Adana Yüreğir’de gözün dönmüş bir cani tarafından 5 öğretmen darp edilmiştir."

Tokmak, şiddetin nedenine ilişkin "Şiddet ve nefret beslemede sınır tanımayan, okullarımızdaki eğitim ortamını baltalayan, öğretmenlerimizin itibarını lekeleyen, çocuklarımızın yarınlarını yaralayan bu saldırılar en sert şekilde cezalandırılmadığı sürece öğretmenlere yönelik bu veli terörünün sonu gelmeyecektir. 

Öğretmenlerimize biçilen önlükler, itibarimiz ve can güvenliğimiz teminat altına alınmadığı sürece maalesef kefenimiz olacak. Aklı esenin, canı sıkılanın, kafası bozulanın gelip stresini atacağı/çatacağı yer, okul ve eğitimci değildir. Öğretmene şiddetin olağanlaşması ürkütüyor. Acilen caydırıcı önlem alınmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, bu tip olayları kınama ile yetinmemeli, inisiyatif almalı, 24 Kasım’da yasal düzenleme gelmelidir."