Akbelen'de sökülen ağaçlar yerine dikildi

YK Enerji ve Limak, Muğla Akbelen'de söktüğü ağaçları yerine dikmeye başladı. İkizköy Çevre Komitesi Üyesi Deniz Gümüşsel, "Şimdilik kazandık, şirket geri adım attı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maden Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik ile zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasının ardından Muğla İkizköy'de YK Enerji ve Limak, Işıkdere bölgesindeki zeytin ağaçları sökülmeye başlandı.

Bölgedekilerin zeytinlik alanda kesim yapılmasına karşı direniş sürerken İkizköy Çevre Komitesi Üyesi Deniz Gümüşsel, gece boyunca nöbet tuttuklarını aktardı. Gümüşel, 2 saatte bir ağaçların söküldüğü alana gittiklerini söyledi.

Halk TV'nin haberine göre Gümüşel, sabaha kadar alanda herhangi bir işlem olmadığını ifade etti ve sabah saatlerinde LİMAK Holding'ten bir yetkilinin kendilerini aradığını ve "Biz o ağaçları taşıyıp dikeceğiz, engel olmayın" dediğini belirtti. Gümüşel, kendilerinin ise, "O ağaçları sadece söktüğünüz yere dikebilirsiniz, başka hiçbir yere dikmenize müsaade etmeyiz" diye cevap verdiklerini ifade etti.

Bunun üzerine, gün içerisinde şirketin sökülen ağaçları yerine tekrar ektiği bilgisini paylaşan Gümüşel, "Şimdilik kazandık, şirket geri adım attı" dedi. Ayrıca, "Danıştay'a yürütmenin durdurulması için tekrar başvuruda bulunuldu dün gece" diyen Gümüşel, başvuru dilekçelerinde şu an fiili bir durum olduğuna ve bu kararın çıkarılmaması halinde zeytinlere geri dönülmez zarar gerileceğine dair tutanak tutularak eklendiğini anlattı.

Gümüşel ağaçların durumuna dair ise şöyle konuştu:

"17 ağacın tekrar yaşama tutunup tutunamayacağını göreceğiz. Biz gereken bakımı yaparız alan gider. Ama bu bir katliam tabii, bunun geri adımı olmaz. Bazıları gövdelerinden kırıldı, onarılamayacak şekilde. Ne zaman kazandık diyeceğiz, öncelikle bu yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması lazım. Bu bir ara kazanım olacak. Nihai kazanım ise bu yönetmeliğin tamamen iptal edilmesi olacak." (HABER MERKEZİ)

İYİ PARTİ HEYETİ BÖLGEYE GİDİYOR

Bu arada İYİ Parti, madencilik faaliyetinde bulunmak için zeytin ağaçlarının kesildiği Muğla İkizköy'e heyet gönderiyor.

İYİ Parti, genel başkan yardımcılarından ve milletvekillerinden oluşan bir heyeti, bölgede inceleme yapmak üzere İkizköy yakınında bulunan Akbelen mevkiine gönderiyor.

Heyette, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ve Isparta Milletvekili Aylin Cesur yer alıyor.

Heyet bölgedeki incelemelerinin ardından 2 Nisan Cumartesi (yarın) günü basın açıklaması yapacak. (HABER MERKEZİ)