Akbelen direnişine engel: Arama noktaları oluşturuldu

Muğla Akbelen Ormanı'nda, Yeniköy-Kemerköy santralında kullanılacak kömür için arama sahasını genişletme planına karşı mücadele eden İkizköylülere destek olmaya gidenlere engel olunmaya çalışılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla Akbelen Ormanı'nda İkizköy halkına destek olmaya gelen yurttaşlara engel olunmaya çalışılıyor.

Birgün'de yer alan habere göre; Akbelen Ormanı'na 10 kilometre mesafede 500 metre arayla koyulan arama noktaları sebebiyle araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

2019 yılından bu yana Akbelen Ormanı'na Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür madenine karşı çıkan yurttaşlara dün (24 Temmuz Pazartesi) sabah saatlerinde jandarma müdahale etmişti. Ayrıca bölgeye TOMA sevk edilmişti. 

Ne olmuştu?

Bölgede ormanı korumak isteyen yurttaşlara müdahale eden jandarma aralarında avukat İsmail Hakkı Atal, İkizköy Çevre Komitesi’nden Hasan Yorulmaz ve MUÇEP'den Fidan Eroğlu'nun da bulunduğu 8 kişinin gözaltına almış, jandarma müdahalesi sonrasında ise dört kişi yaralanmıştı.

Akbelen'de yaşanan jandarma müdahalesi çokça kesim tarafından tepki toplamış, çok sayıda STK, yurttaş ve siyasi parti temsilcisi İkizköy halkı ile dayanışma için bölgeye gitmişti. 

 

Etiketler Akbelen Orman Muğla