Akar'dan sınırdan 'yasa dışı geçiş' iddialarına yanıt: Asla izin vermeyiz

Bakan Akar, sınırlardan yasa dışı geçiş yapıldığı iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "En ileri teknolojiyi kullanarak hudutlardan yasa dışı geçişlere asla izin vermiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, Beykoz Belediyesi'nce düzenlenen iftarda depremzedelerle bir araya geldi.

Hudut güvenliğine yönelik alınan tedbirlere işaret eden Akar, "Mehmetçik, 'hudut namustur' anlayışı içinde Cumhuriyet tarihimizin en yoğun tedbirleriyle hudutlarımızı koruyor, en ileri teknolojiyi kullanarak hudutlardan yasa dışı geçişlere asla izin vermiyor" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Bakan Akar, son dönemde özellikle sosyal paylaşım sitelerinde ortaya atılan ve hudutlarda çekildiği iddia edilen görüntülere ilişkin, şunları söyledi:

"Başka ülkelerde ve değişik zamanlarda çekilen fotoğraf ve videoları kullanmak suretiyle bazı yorumlar yapılmakta, siyasi mülahazada bulunulmaktadır. Bunlar kesinlikle yanlıştır, doğru değildir. TSK, Mehmetçik sıralı amir ve komutanlarının emir komutasında, 7 gün 24 saat, en ileri teknolojiyi kullanmak suretiyle hudutlarımızın güvenliğini sağlamak için büyük bir azimle, kararlılıkla ve fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor. Mehmetçik, herhangi bir şekilde hudutlarımızdan yasa dışı geçişe asla müsaade ve müsamaha etmemektedir."

Türkiye'de bulunan ve depremde evlerini kaybeden Suriyelilerin bir kısmının deprem sonrası gönüllü ve güvenli olarak evlerine, topraklarına döndüğünü ifade eden Akar, "Bunun dışında hudutlarımızda herhangi bir geçiş olmamıştır. Hiçbir yasa dışı geçişe izin vermeyeceğimizi herkesin bilmesi lazım" dedi. (HABER MERKEZİ)