Akar'dan Mariupol'den tahliyelere ilişkin açıklama: Olumlu gelişmeler bekliyoruz

Milli Savunma Bakanı Akar, Mariupol'deki sivillerin tahliyesine ilişkin "Kısa zaman içerisinde olumlu gelişmeler bekliyor, temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna'daki sivil ve yaralı Türkiye ve diğer ülke vatandaşlarının tahliyesiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akar, Mariupol'deki sivillerin tahliyesine ilişkin, "Rusya ve Ukraynalı yetkililerle koordineli olarak çalışmalarımız devam ediyor. Kısa zaman içerisinde olumlu gelişmeler bekliyor, temenni ediyoruz" dedi.

"Mariupol'deki sivil ve yaralı vatandaşların denizden tahliyesi konusunda gemi desteği verebiliriz" açıklaması hatırlatılarak son durumun sorulması üzerine Bakan Akar, AA'nın aktardığına göre şu ifadeleri kullandı: 

"Ukrayna'ya insani yardımların ulaştırılması, bunun yanı sıra Ukrayna'daki başta Türk vatandaşlarımız olmak üzere diğer ülke vatandaşlarının da emniyetle Türkiye’ye tahliyesini sağlamak maksadıyla Rusya ve Ukraynalı yetkililerle koordineli olarak çalışmalarımız devam ediyor. Kısa zaman içerisinde olumlu gelişmeler bekliyor, temenni ediyoruz." (HABER MERKEZİ)