Akademi: Oscar Ödülleri'nde Chris Rock'a tokat atan Will Smith'in salondan ayrılması istendi

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin yönetim kurulundan yapılan açıklamada, Chris Rock'a tokat atan Will Smith'in salondan ayrılmasının istendiği ancak Smith'in bunu reddettiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 94. Oscar Ödülleri töreninde sunucu Chris Rock'a tokat atan Will Smith'in salondan ayrılmasının istendiğini ancak oyuncunun bunu reddettiğini açıkladı. Akademi'nin yönetim kurulundan yapılan açıklamada Will Smith'le ilgili, "Bay Smith'in 94. Oscar gecesindeki eylemleri derinden sarsıcı, travmatik bir olaydı. Bay Rock, sahnemizde yaşadıkların için senden özür dileriz ve o andaki sabrın için teşekkür ederiz. Ayrıca, yaşananlar için adaylarımızdan, misafirlerimizden ve izleyicilerimizden özür dileriz" ifadeleri kullanıldı.

AA'nın aktardığına göre, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Kurulu, davranış standartlarını ihlal etmesi nedeniyle Will Smith aleyhine disiplin soruşturması başlatmak için bir araya geldi. Kurulun oyuncunun disiplin cezasını askıya almak, oyuncuyu ihraç etmek veya diğer bir yaptırım arasında seçim yapacağı belirtildi. Yönetim kurulu 18 Nisan'da tekrar toplanıncaya kadar Smith'in kendisini yazılı savunma hakkına sahip olduğu aktarıldı. 

NE OLMUŞTU?

Will Smith, "King Richard" filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olmadan önce, sunuculuk yapan ve Smith’in eşi Jada Pinkett Smith’in görünüşü ile ilgili 1997 yılında Demi Moore’un oynadığı G.I Jane isimli filme gönderme yaparak "Jada, seni seviyorum. G.I. Jane II’nin gelmesini dört gözle bekliyorum" diyen Chris Rock’a tokat attı. 

Kameralar önünde olayın başta bir senaryo olduğu tahmin edilirken daha sonra yerine oturan Smith, “Eşimin adını o lanet olası ağzına almayacaksın” diye bağırdı. Rock da, “Tabii ki de almayacağım. Televizyon tarihinin en muhteşem olayını yaşıyoruz” dedi. 

Tokat olayından 40 dakika sonra Richard Williams’ı canlandırdığı "King Richard" isimli filmdeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Smith ödül konuşmasında da yalnızca Akademi’den özür dilemişti. Tepkilerin ardından sosyal medya hesabından da bir özür mesajı yayınlayan Smith, "Espriler işin bir parçası fakat Jada’nın sağlık durumuyla ilgili bir espri bana çok fazla geldi ve duygusal davrandım. Kamuoyunun önünde senden özür dilemek istiyorum Chris" dedi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)