AK Parti'ye siyah çelenge engel: Helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız

CHP'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'de, AK Parti il başkanlıkları önüne siyah çelenk bırakmak istemesi engellendi. Kaftancıoğlu, "Kötülükte şeytanı bile çırak bırakanlarla asla helalleşmeyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya 

ANKARA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün katıldığı canlı yayında CHP'nin 'Haydi' reklam filmine montaj ile PKK'lilerin eklendiği video hakkında “Kılıçdaroğlu'nun Kandil'dekilerle video çekimleri var. Ama montaj, ama şu, ama bu…” açıklaması yapmasının ardından CHP il örgütleri AK Parti'nin İstanbul, Ankara ve İzmir il başkanlıklarına üzerinde “Montajcı sahtekarlarla helalleşmeyeceğiz” yazılı siyah çelenk bırakmak istedi ancak polis engeliyle karşılaştı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Bu ülkenin evlatları 28 Mayıs'ta yarattığınız cehennemin kapılarını sonuna kadar kapatacak ve o kapıları iyilikle mühürleyecek" dedi. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün saat 17:00'de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Bina önünde ve çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polisler, Kaftancıoğlu’nun yürüyüşünü engelleyerek il başkanlığı önüne yaklaşmasına izin vermedi.

'BU ORGANİZE KÖTÜLÜĞÜ, ŞEYTANI BİLE UTANDIRACAK KADAR İLERİ BİR SEVİYEYE TAŞIDINIZ'

Binaya uzak bir alanda konuşan Kaftancıoğlu şunları kaydetti: 

“Seçim yarışında adil olmayacağınızı biliyorduk. Tüm televizyon kanallarını, TRT’yi arkanıza alacağınızı, sesimizi duyurmamıza devletin tüm imkânlarını kullanarak engel olacağınızı biliyorduk. Miting alanlarımızla ilgili sorun çıkaracağınızı, yasaklarla halka ulaşmamıza engel olacağınızı biliyorduk, fakat siz bu organize kötülüğü, şeytanı bile utandıracak kadar ileri bir seviyeye taşıdınız. Allah korkusunu, vicdanı, ahlâkı, iyi olan her türlü duyguyu bir kenara koydunuz ve içinizdeki kötülüğü sadece bizim değil, Türk milletinin üstüne boca ettiniz. Montaj kasetlerle olmayanı varmış gibi gösterdiniz, sahtekarlık yaptınız. Sahteliği her yerinden akan görüntüleri miting alanlarında göstermekle kalmadınız, ‘Mitingi canlı yayınlıyor’ görüntüsü altında tüm yandaş kanallarınızdan milyonlara izlettirdiniz. Güç, para ve iktidar için tüm değerlerinizi bir kenara bırakalı, hakikatin ötesine geçeli çok olmuştu.

'TÜRKİYE’Yİ SİZİN RUTUBETLİ KARANLIĞINIZA BIRAKMAYACAĞIZ'

Siz hakikatin ötesini bile aştınız, o dipsiz kuyunun karanlık, rutubetli köşelerinden çamur siyasetini kendinize yol bellediniz. Buradan açık çağrımızdır. Kötülüğü kendine yol yapanlar, kötülükte şeytanı bile çırak çıkaranlarla asla helalleşmeyeceğiz. Hesaplaşacağız. Tüm yalanlarınızın, kötülüklerin hesabını önce bu dünyada, sonra öbür dünyada vereceksiniz. Türkiye’yi sizin rutubetli karanlığınıza bırakmayacağız. Bu ülkenin evlatları 28 Mayıs’ta yarattığınız cehennemin kapılarını sonuna kadar kapatacak ve o kapıları iyilikle mühürleyecek. Çünkü bu vatan, toprağına göz dikenlere, kendisine cehennemi layık görenlere karşı iyilikte birleşerek, umudu kuru sofrasına katık ederek kuruldu. Unutmayın. Biz bu kötülüğü affetmeyeceğiz. Millet affetmeyecek. Tarih affetmeyecek.”

Polislere de tepki gösteren Kaftancıoğlu, “Eninde sonunda anlayacaksınız ama umarım geç kalmazsınız. Size de iftira atıyorlar çünkü. Bunu siz engellediniz, buraya bırakıyorum. Mutlaka götürmeniz gereken yere götüreceksinizdir” dedi.

CHP Ankara il örgütü üyelerinin AK Parti İl Başkanlığı önüne çelenk bırakması engellendi.  


'YASAKLARLA ENGEL OLACAĞINIZI BİLİYORDUK'

Bu arada AK Parti'nin Ankara İl Başkanlığı önüne gelen CHP'liler de siyah çelenk bırakmak istedi. AK Parti İl Başkanlığı'nın olduğu sokağın giriş ve çıkışının çevik kuvvet araçlarıyla kapatılması üzerine CHP’liler il başkanlığına yakın bir noktada açıklama yaptı.

Açıklamayı CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı yaptı. Akıllı da İstanbul'da yapılan açıklamanın benzerini okudu, "Buradan açık çağrımızdır. Kötülüğü kendine yol yapanlar, kötülükte şeytanı bile çırak çıkaranlarla asla helalleşmeyeceğiz. Hesaplaşacağız. Türkiye’yi sizin rutubetli karanlığınıza bırakmayacağız. Bu ülkenin evlatları 28 Mayıs’ta yarattığınız cehennemin kapılarını sonuna kadar kapatacak ve o kapıları iyilikle mühürleyecek” dedi.

CHP'liler İzmir'de de polis tarafından engellendi.

ÇELENGİ BAHÇE DUVARINA BIRAKTILAR

İzmir'de ise CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın yanı sıra il yönetim kurulu üyeleri ve partililer, AK Parti İzmir İl Başkanlığı önüne geldi. Ancak AK Parti binası önünde yoğun güvenlik önlemleri alan çevik kuvvet ekipleri, CHP’lilerin bina önüne girmesine izin vermedi. CHP heyeti, çelenk bırakmanın demokratik bir hak olduğunu vurgulayarak çevik kuvvet amirinden geçişlerine izin vermesini istedi. Ancak CHP’lilerin tüm çabalarına karşın polis geçişe izin vermedi. Bunun üzerine CHP heyeti, siyah çelengi binanın bahçesinin duvarına bırakarak burada açıklama yaptı.