AK Parti'nin Van adayları: Hüseyin Çelik reddetti, 6 Arvas'tan 1'i listede

Kulislere göre AK Parti Genel Başkan Vekili Yıldırım, eski Milli Eğitim Bakanı Çelik’in ismine birinci sıradan yer vermek istedi. Çelik, Yıldırım’ın teklifini reddedince listede yer almadı.

Google Haberlere Abone ol

VAN – AK Parti'nin 14 Mayıs seçimleri için milletvekili aday listesini YSK'ye sundu.

Van aday listesinde, daha önce 23. Dönem Ankara ve 24. Dönem Van milletvekili olarak görev yapan Burhan Kayatürk, birinci sıradan aday gösterildi. Listenin ikinci sırasında ise yine 23. Dönemde Van milletvekili olan Kayhan Türkmenoğlu yer aldı. Türkmenoğlu aynı zamanda AK Parti Van İl Başkanlığı görevini yürütüyordu ve milletvekili adaylığı için bu görevinden istifa etmişti.

İLK SIRADA HÜSEYİN ÇELİK VARDI

Kulislerden edinilen bilgiye göre, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ilk sırada olduğu liste için son dakika değişikliği yapıldı. Buna göre, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın bizzat görüştüğü Çelik adaylık teklifini reddetti. Bunun üzerine parti yönetimi aday listesini yeniden düzenledi.

ALTI ‘ARVAS’ YARIŞTI, BİR ‘ARVAS’ LİSTEYE GİRDİ

AK Parti’nin Van aday adayları listesinde ‘Arvas’ soyadını taşıyan altı kişi yer alıyordu. Bu isimlerden biri olan ve mevcut milletvekillerinden Abdulahat Arvas, aday listesinde üçüncü sırada yer aldı. Aynı soyadı taşıyan diğer Arvas’lar ise liste dışında kaldı. Bu isimler; Yasemin Arvas, Muhammed Mücahit Arvas, Nimetullah Arvas, Muhammed Fadıl Arvas ve Ömer Arvas.

AK Parti’nin Van milletvekili aday listesinin tamamı şöyle:

- Burhan Kayatürk
- Kayhan Türkmenoğlu
- Abdulahat Arvas
- Azad Kartal
- Selma Biçek
- Muhammed Çalağan
- Ömer Faruk Karakurt
- Affan Orhan. 

(HABER MERKEZİ)