AK Partili vekil İstiklal Caddesi'nde Kürtçe şarkı söyledi

İstiklal Caddesi'nde Kürtçe şarkı söyleyen müzisyenlerin 'yoldan geçişi engelledikleri' gerekçesiyle engellenmelerinin ardından AK Partili Muhammed Fatih Toprak başka bir grupla Kürtçe şarkı söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Taksim'de Kürtçe şarkı söyleyen bir grubun polis tarafından dağıtılması gündem oldu. Olayın ardından Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, grubun dağıtılmasının nedeninin "caddeden geçişi engellemeleri" olduğu belirtildi.

MİLLETVEKİLİ, KÜRTÇE ŞARKIYA EŞLİK ETTİ

Olayın ardından caddeye giden AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, Kürtçe şarkı söyleyen farklı bir gruba eşlik etti. O anları Twitter hesabından paylaşan Toprak, "İstiklal Caddesi'nde Kürtçe sevda türküsüne eşlik ettik." ifadelerini ve aynı cümlenin Kürtçe karşılığı olan "Me bi strana evînê ya bi kurdî li ser Îstiklal Caddesi kir" sözlerini kullandı.

Toprak'ın mesajını paylaşan Sabah yazarı Hilal Kaplan da, "AK Partili vekil İstiklal Caddesi'nde gençlerle Kürtçe şarkı söylemiş. HDPnin yalanlarına en güzel cevap" diye yazdı.

HALK TV'DE ŞARKILARINI SÖYLEDİLER

Öte yandan caddede polis engellemesiyle karşılaşan sokak müzisyenleri de bu sabah Halk TV yayınına katıldı. Serhan Asker'le Görkemli Hatıralar programına konuk alan müzisyenler engellemeler nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını anlatarak şarkılarını söylediler. Programa katılan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ise Kuştepe'de her dilden şarkı söyleyenler için bir müzik akademisi açacaklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)