AK Partili ve MHP'li belediye başkanlarının İkizdere'deki 'ikna turu' sonuçsuz kaldı

İkizdere’de taş ocağına karşı direnen köylüleri bölgenin AK Partili ve MHP'li belediye başkanları ziyaret etti. Heyetin protestocuları ikna etme çabaları sonuçsuz kaldı.

Google Haberlere Abone ol

Gençağa Karafazlı 

RİZE - Rize İkizdere’de Cengiz İnşaat’ın açmak istediği taş ocağına karşı eylem yapan köylüleri bölgenin belediye başkanları ziyaret etti. AK Parti ve MHP’li belediye başkanlarından oluşan heyet yurttaşları eylemden vazgeçmeleri noktasında ikna etmeye çalıştı. Görüşmeye Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ile Çayeli MHP ile İkizdere MHP belediye başkanlarının yanı sıra AK Partili Pazar, Ardeşen, Güneysu, Kalkandere, İyidere, Çamlıhemşin ve Hemşin belediye başkanları katıldı.

Projeyi anlatmaya geldiklerini söyleyen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin “Beni bizzat bakanımız aradı, git konuş diye. Burada 13 hektar bir alanda çalışma yapılacak ve iş bittikten sonra alan rehabilite edilip terk edilecek. Burada ciddi bir tahribat söz konusu olmayacak sözünü veriyoruz” dedi. Köylüler, Rahmi Metin’e gece çadırları kaldıran jandarmanın tutumunu sordu, başkan Metin “haklısınız bu olmamalıydı” şeklinde cevap verdi.

CHP'Lİ BAŞKAN TOPLANTIYA ÇAĞIRILMADI

Görüşmeye çağırılmayan Rize’nin CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu, kendisinin diğer belediye başkanlarıyla beraber çağırılmamasıyla ilgili olarak “Bana çağrı gelmedi, gelmediği gibi ben çağrıyı halktan alırım. Önümüzdeki süreçte kadın koromuz ile geleceğiz. Ben üç kez gittim. Rahmi Metin vs. hiçbiri çağrı yapmadı. Net söylüyorum bana çağrı yapılmadı. Neden yapılmadığı da çok net belli. Doğa ve yaşam alanından yanayım. Sermayeden yana değilim. Sermayeden yana olanlar birbirlerine uzlaş olmuş gidiyor” dedi.