AK Partili Tayyar’dan ‘İl sayısı 50’ye düşerse masraf azalır’ önerisi

AK Parti Milletvekili Vedat Demiröz’ün il sayısı açıklamalarına bir öneri de AK Partili Şamil Tayyar'dan geldi: İl sayısı 50’ye düşürülse ne iyi olur.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz'ün Türkiye'deki il sayısı üzerine yaptığı açıklamalara AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar da  eklendi.

İl sayısı 50’ye düşürülürse az masrafın olacağını ifade eden Tayyar şu mesajları paylaştı:

“Katıldığım hiçbir toplantıda 100 il konusu gündeme gelmedi. Demiröz başkanımız da 'karar' değil 'temennim' dedi. Buna rağmen mevzu hararetlendi, ben de temennimi söyleyeyim: İl sayısı 50’ye düşürülse, her ilden 2 vekil seçilse ne iyi olur. Az vekil, az vali, az masraf, çok hizmet.”

NE OLMUŞTU?

AK Parti İstanbul Milletvekili Demiröz, "Bahçeli ve Erdoğan'ın verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız" demişti.

“Türkiye’deki il sayısı 100’e çıkıyor” başlıklarıyla duyurulan haberlerin ardından yeni bir açıklama yapan AK Partili Demiröz, sözlerinin yanlış yansıtıldığını ifade ederek ifadelerinin “temenni” olduğunu söylemişti.  (DUVAR)