AK Partili Ömer Çelik, Sedef Kabaş'ı hedef aldı: Ahlak yoksunluğudur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada "Başlı başına ahlak yoksunluğu, pespayeliktir" şeklinde hedef gösteren ifadeler kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ile ilgili "Bu en son gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş'ın yaptığı hiçbir şekilde kabul edilemeyecek ahlaksız bir davranış biçimidir. Başlı başına ahlak yoksunluğu, pespayeliktir" ifadelerini kullandı.

AK Parti MYK sonrası açıklamalarda bulunan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Cumhurbaşkanımızın şahsına, Cumhurbaşkanlığı makamına dönük bu ifadelerin kullanılması başlı başına bir ahlak yoksunluğu, bir pespayeliktir. Bunun hiçbir şekilde fikir hürriyeti, ifade hürriyeti ile bir ilgisi yoktur. Eğer birisi buna fikir hürriyeti ya da ifade hürriyeti diyorsa, milletin evi olan seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın millete hizmet mekanı olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, birisinin edepsizce 'ahır' demesini meşru gören birisi varsa ifade hürriyetinden hiçbir şey anlamamıştır. Bu, millete hakarettir, milli iradeye hakarettir. Milletin verdiği oylarla seçtiği Cumhurbaşkanlığı makamına hakarettir, devlet başkanlığına, devletin başına hakarettir.

Dolayısıyla burada iki husus söz konusudur. Birisi Cumhurbaşkanımızın şahsına dönük olarak asla kabul edilemeyecek bu tecavüzkar yaklaşım, bu ahlaksız yaklaşım, aynı zamanda da milletin ortak iradesini, devletin iradesini temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamına dönük olarak ortaya koyulan yaklaşım. Şimdi muhalefet, demokrasi için zorunludur. Keşke çok kaliteli muhalefetimiz olsa, çok vizyoner muhalefetimiz olsa bu demokrasimizin standardını yükseltir ama hakaretle muhalefeti birbirine karıştırmak, hakaret edene tavır alındığı zaman 'Muhalifler susturuluyor' gibi bir yaklaşım ortaya koymak doğrusunu söylemek gerekirse, fikir hürriyetini ifade hürriyetini istismar etmekten onu temel unsurlarından boşandırmaktan başka hiçbir şeye yaramaz."

'NEFRET SİYASETİNE GEÇİT VERMEYECEĞİZ'

AK Parti bu konularda hukuki ve siyasi olarak mücadelesini 'en kararlı biçimde' sürdüreceğini belirten Ömer Çelik, "Hakaret siyasetine de nefret siyasetine de asla geçit vermeyeceğiz. Ama burada herkesin bilmesi gereken bir şey var. Bu şekilde nefret suçlarının bu kadar kolay işlenebilmesi aslında nefret siyasetinin himayesi yüzünden oluyor. Birileri nefret siyaseti vasıtasıyla bunları himaye etmeseler, bunların arkasında siyasi irade koymasalar, bu olaylar gerçekleştiğinde kınamak yerine siyasi şemsiye oluşturmasalar, aslında bu nefret söylemi daha da gerilemiş olacak ama nefret siyaseti, nefret söylemine sponsorluk yaptığı için maalesef bunlarla karşı karşıya kalınabiliyor. Biz her zaman olduğu gibi bu konularda kararlı bir mücadeleyi sürdüreceğimizi bir kere daha net bir şekilde beyan ediyoruz."

'CHP MİLLETVEKİLLERİ BUNA SESSİZ KALIYOR'

Bir gazetecinin, cumhurbaşkanına hakaret suçunun kanun maddesinden çıkartılmasına yönelik CHP'nin hazırladığı teklife ilişkin sorusuna Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu 'nefret söylemine' karşı davranış geliştirmesi gerektiğini savundu. . Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O şahıs, Cumhurbaşkanımıza karşı bu galiz ifadeleri kullanırken, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı makamına, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne karşı yani milletin ortak iradesini, devleti temsil eden yere karşı bunu kullanırken, oradaki CHP milletvekilleri susuyor, buna sessiz kalıyorlar. Bir tanesi orada şunu söylese, dese ki 'Siz de muhalifsiniz, biz de muhalifiz. Evet biz muhalefet üretiyoruz, biz bunlara karşıyız ama bu şekilde bir üslubu doğru bulmuyoruz' dese o zaman dersiniz ki evet ya burada samimi bir yaklaşım var, muhalefet etmekle hakaret siyasetini, muhalefet etmekle nefret siyasetini ayrıştırmıştır. Dolayısıyla bu teklifin arkasında acaba ne söylemek istiyorlardı? Ama bunu söylemeyip de orada susarsanız, oradaki hakarete zımni bir onay verirseniz, o zaman yapmaya çalıştığınız şeyin aslında hakaret siyasetinin ve nefret siyasetinin önünü açmak, Cumhurbaşkanımıza karşı nefret siyasetini daha örgütlü hale getirmek şeklinde olduğu görülecektir."

'BU ARTIK BİZİ ŞAŞIRTMIYOR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun,"İklim Bakanlığını kuracağız" sözlerine ilişkin Çelik, şunları kaydetti:

"Bu artık bizi şaşırtmıyor yani en azından bir partinin genel başkanının daha kaliteli bilgilerle daha sağlam bilgilerle kamuoyu önüne çıkması gerekir. Hadi mesela bazen siyasette dil sürçmesi ve unutkanlık olabiliyor, bazı konular unutulabiliyor ama hazırlık yapılmış bir toplantıda ve bir gençlerle buluşmada bir iklim değişikliği bakanlığından bahsedilmesi. Tabii çok şaşırtıcı olmuştur çünkü Türkiye'de İklim Değişikliği Bakanlığı Cumhurbaşkanımızın imzaladığı kararname ile zaten kurulmuştur. Bu bakanlık aynı zamanda birçok eylem planının bakanlığımıza bu boyutunun gelmesiyle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının bu şekilde hayata geçmesiyle bu boyutun eklenmesiyle iklim değişikliği konusundan tutun da çeşitli alanlara kadar birçok gelişme de sağlanmıştır."

'KRİPTO PARALARIN HUKUKİ ALT YAPISI KONUSUNDA ÇALIŞILMASI TALİMATI VERDİ'

Kripto paralar ve blok zincirler konusunun da MYK'da gündeme geldiğini belirten Çelik, "Doğrudan ekonomik hayatı, insanların hayatını etkileyen bir sürü konu var. Bütün bu konular ele alındığı zaman görülecektir ki bunların getirileri kadar, aynı zamanda ortaya çıkardığı birtakım tehditler de söz konusudur. Bütün bunların hukuken de düzenlenmesi gerekiyor. Sayın Genel Başkanımız, bu konuların hukuki alt yapısının çalışılmasıyla ilgili de talimatlar vermiştir, ilgili birimlerimize" dedi.

'PUTİN GÖRÜŞMESİNİN ŞEKLİNE UKRAYNA ZİYARETİNDEN SONRA KARAR VERİLECEK'

Soru üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın krizin çözümü için Ukrayna'yı ziyaret edeceğini belirten Çelik, "Ukrayna ziyareti Sayın Cumhurbaşkanımızın bu krizdeki tansiyonun düşürülmesi bakımından son derece önemli olacaktır. Aynı şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız buradaki görüşmesinden sonra Sayın Putin'le de görüşeceğini ifade etti. Bu tabii telefonla mı olur, yüz yüze mi olur, Türkiye'de mi olur, Rusya'da mı olur? Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Putin'in takdirleri ile gerçekleşecektir. Buna Ukrayna ziyaretinden sonra karar verilecektir" açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)