Kabaş’ın tutuklanmasına 'itiraz eden' Ankara 2 No'lu Baro Başkanı paylaşımı sildi

Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına ilişkin paylaşım yaparak, “Sırf hakaret eyleminden ötürü, bir kişinin tutuklanmasını yanlış buluyorum” diyen Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Korkmaz, bu paylaşımını sildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gazeteci Sedef Kabaş’ın katıldığı bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Eyüphan Korkmaz, Kabaş’ın tutuklanmasını yanlış bulduğunu ifade etti. Avukat Gizay Dulkadir’in gazeteci Kabaş’ın tutuklanmasını doğru bulup bulmadığını sorduğu Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Korkmaz, “Sırf hakaret eyleminden ötürü, bir kişinin tutuklanmasını yanlış buluyorum. Gazetecinin ifade hürriyetinin daha fazla olduğuna inanıyorum. Ama söylemi yanlış buluyorum! Bu konuda dahi asgari mutabakat olmamasına üzülüyorum!” ifadelerini kullandı.

Gazete Duvar’ın açıklamasını gündeme getirdiği Korkmaz, Kabaş’ın tutuklanmasını 'doğru bulmadığını' belirttiği tweetini sildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Eyüphan Korkmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına ilişkin isim vermeden değerlendirmelerde bulunmuş ve “Bu güzel ülkenin %52'sinden fazlasının teveccühünü alarak 47 milyondan fazla insanın tercihi olan, ülkemizin halk tarafından seçilmiş ilk reis-i cumhura alenen hakareti tasvip etmek, insan hakkı yahut ifade hakkı ile tarif olunamaz.! Suçu ve suçluyu savunmak, bağnazlıktır..!” paylaşımını yapmıştı.

Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Korkmaz’ın açıklamasına tepki gösteren Avukat Gizay Dulkadir “2 No’lu barolar neden kuruldu? Bir kadın gazetecinin hiçbir kaçma ve delil karartma şüphesi olmamasına rağmen sırf CB böyle istiyor diye AİHM kararlarına aykırı olarak tutuklanmasını meşrulaştırmak için! Yarın bir avukat tutuklandığında da aynı şeyi yapacaklar” demişti.

Avukat Dulkadir’in tepkisine yanıt veren Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Korkmaz, “Tutuklanmasını kim doğru bulduğunu ifade etti.! Hakareti, ifade hürriyeti ekseninde değerlendirmenizi yanlış buluyorum. İfade hürriyeti diyerek her gün hakaret edelim idarecilere.! İfadeyi, eleştiriyi savunalım; hakareti, sövgüyü değil. Biraz empati yapabilseniz keşke” paylaşımını yaptı. Korkmaz’ın bu ifadelere yer verdiği paylaşımı dururken, Kabaş’ın tutuklanmasını doğru bulmadığını ifade ettiği paylaşımı ise silindi.