Ankara 2 No’lu Baro, Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına ‘itiraz’ etti

Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına dair paylaşım yapan Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Korkmaz, tepkilerin ardından, “Sırf hakaret eyleminden ötürü, bir kişinin tutuklanmasını yanlış buluyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gazeteci Sedef Kabaş’ın katıldığı bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanmasının yankıları sürüyor. Muhalefetin, insan hakları temsilcilerinin ve Türkiye Barolar Birliği’nin Kabaş’ın tutuklanmasına yönelik açıklamalarının ardından Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Eyüphan Korkmaz da sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla yüzde 52’den fazla oy alan “ilk reis-i cumhura alenen hakaretin” tasvip edilemeyeceğini belirten Korkmaz’a bir avukat Kabaş’ın tutuklanmasını doğru bulup bulmadığını sordu. Bu soruya yanıt veren Korkmaz, “Sırf hakaret eyleminden ötürü, bir kişinin tutuklanmasını yanlış buluyorum. Gazetecinin ifade hürriyetinin daha fazla olduğuna inanıyorum. Ama söylemi yanlış buluyorum!” dedi.

KORKMAZ: SUÇU VE SUÇLUYU SAVUNMAK BAĞNAZLIKTIR

Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Korkmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına ilişkin isim vermeden değerlendirmelerde bulundu. Korkmaz, “Bu güzel ülkenin %52 sinden fazlasının teveccühünü alarak 47 milyondan fazla insanın tercihi olan, ülkemizin halk tarafından seçilmiş ilk reis-i cumhura alenen hakareti tasvip etmek, insan hakkı yahut ifade hakkı ile tarif olunamaz.! Suçu ve suçluyu savunmak, bağnazlıktır..!” ifadelerini kaydetti.

Korkmaz’ın bu paylaşımını alıntılayarak tepki gösteren Avukat Gizay Dulkadir, “2 No’lu barolar neden kuruldu? Bir kadın gazetecinin hiçbir kaçma ve delil karartma şüphesi olmamasına rağmen sırf CB böyle istiyor diye AİHM kararlarına aykırı olarak tutuklanmasını meşrulaştırmak için! Yarın bir avukat tutuklandığında da aynı şeyi yapacaklar” dedi.

Avukat Dulkadir’in tepkisine yanıt veren Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Korkmaz, “Tutuklanmasını kim doğru bulduğunu ifade etti.! Hakareti, ifade hürriyeti ekseninde değerlendirmenizi yanlış buluyorum. İfade hürriyeti diyerek hergün hakaret edelim idarecilere.! İfadeyi, eleştiriyi savunalım; hakareti, sövgüyü değil. Biraz empati yapabilseniz keşke” paylaşımını yaptı.

‘SIRF HAKARET EYLEMİNDEN ÖTÜRÜ BİR KİŞİNİN TUTUKLANMASINI YANLIŞ BULUYORUM’

Avukat Dulkadir’in gazeteci Kabaş’ın tutuklanmasını doğru bulup bulmadığını, “Bir Avukatın, bir baro başkanının önceliği haksız olduğunu düşündüğü bir tutuklamaya karşı çıkmak olmalıdır. Gerisi zaten savcıların işi. Buyrun, tutuklanması yanlıştır yazın o zaman” ifadeleriyle sormasının ardından bu kez de Korkmaz şu ifadeleri kullanarak paylaşım yaptı:

“Sırf hakaret eyleminden ötürü, bir kişinin tutuklanmasını yanlış buluyorum. Gazetecinin ifade hürriyetinin daha fazla olduğuna inanıyorum. Ama söylemi yanlış buluyorum..! Bu konuda dahi asgari mutabakat olmamasına üzülüyorum..!”