AK Partili meclis üyesi Hitler'e rahmet okudu

İsrail'in Gazze'deki katliamına tepki gösteren Atakum Belediye Meclisi üyesi Süleyman Sezen, Yahudileri hedef alan ırkçı ifadeler kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsun'daki Atakum Belediyesi’nde AK Partili meclis üyesi Süleyman Sezen, İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği hava saldırısına tepkisini ırkçı lider Adolf Hitler’e rahmet okuyarak gösterdi.

Gazete Pencere'den Nazlıcan Ermiş'in haberine göre, Samsun Atakum Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı III. Oturumu bugün gerçekleşti. Toplantıda, dün akşam saatlerinde İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği hava saldırısı da gündeme geldi.

AK Partili belediye meclis üyesi Süleyman Sezen, İsrail’in saldırısına ilişkin konuşmasında, "Dün akşam Gazze’de yaşanan olaylar insanlık dışı. İsrail bir terör devletidir. Bunu dün akşam bir kez daha kadınları, çocukları ve Birleşmiş Milletler'in izniyle hastaneye sığınan insanları bombalayan katil, terör devleti İsrail’i kınayarak sözlerime başlamak istiyorum" dedi.

1933 ve 1945 yılları arasında Almanya'yı yöneten diktatör Adolf Hitler'i hatırlatarak, dünyanın Yahudiler öldürüldükten sonra huzura kavuşacağına dair ırkçı ifadeler kullanan Sezen, şunları söyledi:

"Bir şey daha söylemek istiyorum. Tarihte herkes ırkçı diye Hitler’e kızar. Ama Hitler’in bir sözü vardır, 'Öldürmediğim her Yahudi için bana lanet okuyacaksınız' demiş bir insan ve doğru sözler… Bugün dünyayı karıştıran Siyonist İsrail, Yahudi İsrail dünyayı karıştıran, her kötülüğün altından çıkan insanlar için Hitler’i bir kez daha rahmetle anıyorum ve İsrail'i kınıyorum. İnşallah en kısa zamanda bu terör devletinin sonu gelecek. Dünya, Yahudilerden temizlendikten sonra barışa, huzura kavuşacaktır."