AK Partili Çelikaslan hakkındaki iş cinayeti davası vekil seçildikten sonra reddedildi

AK Parti milletvekili İrfan Çelikaslan'ın, korona virüsüne yakalanmasına karşın işten atma tehdidiyle 2 işçiyi çalıştırarak ölümüne neden olmak suçlandığı dava reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, AK Parti milletvekili seçilen İrfan Çelikaslan hakkında, Gaziantep 5. İş Mahkemesi'nde açılan iş cinayeti davasının, seçimden sonra reddedildiğini açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Karaca, "Son seçimlerde AKP’den milletvekili seçilen Çelikaslan Tekstil’in patronu İrfan Çelikaslan’ın sorumlu olduğu iş cinayeti davası, milletvekili seçildikten üç hafta sonra yapılan ilk duruşmada skandal bir kararla reddedildi" dedi.

İşçiler Kadir Uçar ve Recep Sağlam'ın korona virüsüne (Covid-19) yakalanmalarına rağmen çalıştırıldıklarını ve virüs nedeniyle öldüklerini aktaran Karaca, "Kadir Uçar ve Recep Sağlam tam iki yıl önce Covid oldukları halde, işten atılma tehdidiyle çalıştırıldıkları için 6 ve 9 Haziran 2020’de hayatlarını kaybettiler. Recep Sağlam, işten atılmamak için Covidli halde işe gitmek zorunda kaldı, hayatını kaybetti. Aynı bölümde çalışan Kadir Uçar, Recep Sağlam’dan üç gün önce ve aynı şekilde, hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Hasta olmasına karşın Kadir Uçar için valilikten izin kağıdı verildiğini belirten Karaca, şöyle devam etti:

"Kadir Uçar’a 10 gün karantinada kalınması söylenmişti. Ama Uçar için Valilikten çalışması için izin kağıdı çıkarılmıştı… Sağlam’ın ailesi dava açtı işverene. Bugün Gaziantep 5. İş Mahkemesi, skandal bir biçimde davanın reddine karar verdi. Dava kapatılmak isteniyor. Ama bu öyle kolay değil! Seçim sürecinde de söylemiştik, kimse unutmasın, patronların suçlarını örtmek için milletvekilliği zırhına bürünenler varsa, işçilerin de temsilcileri var. #Buradayız bu davanın peşini bırakmayacağız. Kimse işçilerin ve ailelerinin canını hiçe sayamaz!" (HABER MERKEZİ)