AK Partili Çelik: Türkiye göçmen kampı değil, dönüş olacak

AK Parti Sözcüsü Çelik "Bu göçmenler sürekli olarak burada kalmayacak" deyip ekledi: Suriye meselesinde liderler zirvesi aşaması yakın. Göçmelerin dönüşü için de önemli bir aşamaya gelmiş olacağız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik CNN Türk yayınına katılarak soruları yanıtladı. 

Muhalefet mitinglerine saldırılar için "Biz her ne olursa olsun şiddetin her türlüsünü lanetliyoruz" diyen Ömer Çelik, "seçim gecesi dışarı çıkmayın" sözleri nedeniyle Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu suçladı. 

"Bir takım sorumsuz beyanlardan kaçınılması lazım. Sayın Kılıçdaroğlu'nun seçim gecesi dışarı çıkmayın söylemi gibi" ifadelerini kullanan Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

EMNİYET İŞİNİN BAŞINDA: Biz sandığı doğru bir şekilde kuruyoruz doğru bir şekilde işletiyoruz. Bu arada istenilen bizim gece gündüz bu saldırıları konuşmamız. Emniyet işin başında ama biz siyasetçi olarak bunu sürekli gündeme getirirsek seçim çalışmalarını kaçırırız. Ufak tefek beyanların haricinde sağ duyunun korunmaya çalıştığını görüyoruz. Terör örgütleri her seçim de bunları açık açık söyler. Seçim öncesi Emniyet, MİT tam bir koordinasyon halinde. Kamuoyunun bilip bilmediği birçok şeyde olağan işlerin içerisinde engelleniyor. 

TÜRKİYE BİR GÖÇMEN KAMPI DEĞİL: Bu göçmenler sürekli olarak burada kalmayacak, Türkiye bir göçmen kampı değildir. Gelinen noktada bu insanların can güvenliği sağlandıktan sonra dönüşler olacaktır. Bahsettiğimiz mekanizmalar aslında bakarsanız son 6 ay içinde büyük bir paradigma değişimi de ortaya koyuyor. Suriye meselesinde bu normalleşme liderler zirvesi aşamasına gelmesine yakın görüşüyoruz. O aşamada göçmelerin dönüşü için de önemli bir aşama gelmiş olacağız. Onurlu bir dönüş... Türkiye ölümden kaçan insanlara tarih boyunca kucak açmış normalleşmeyle de onurlu ve gururlu geri dönüşler sağlamıştır.

BU BİR PARALEL YAPIDIR: Masadaki bir parti özelleştirme politikalarını destekliyor, bir diğer parti bunu desteklemiyor. Diyelim ki anlaşılamadı ve masadan biri kalktı ne olacak. Hayatın hiçbir sorunu teorik olarak çözülemez. Bu Türkiye'yi krize sokacak bir modeldir. 20 yıldır bu siyasi tecrübemiz var. Bu bir eş Cumhurbaşkanlığı modelidir. Bur bir paralel yapıdır. Bahsettiklerin şeyin anayasal düzende karşılığı yok ki. Paralel bir yapı. Bu model her bir kişiye bir bakanlık mevki vermek için üretilmiş bir model. Birileri masadan kalkarken burası bir kumar masasıdır dedi. 2 gün sonra masaya nasıl oturdu neye razı oldu bu hala bilinmiyor. Devletin milletin işleri nasıl görülecek. Bu ürettikleri model bir memleket yönetme modeli değil. Buradan hiçbir şey çıkmaz. (HABER MERKEZİ)