AK Partili başkandan Erdoğan'a 'Seyrani' tepkisi: Vefasızlık

Seyrani Ziraat Fakültesi'nin adının Cumhurbaşkanı kararıyla değiştirilmesine AK Partili Develi İlçe Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Vefasızlık ve hayal kırıklığı” sözleriyle tepki gösterdi.

Develi İlçe Belediye Başkanı Mehmet Cabbar
Google Haberlere Abone ol

KAYSERİ - Kayseri'de Erciyes Üniversitesi bulunan Seyrani Ziraat Fakültesi'nin ismi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla değiştirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre fakülteden “Seyrani” ismi çıkartıldı ve yeni ismi “Ziraat” Fakültesi olarak belirlendi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın imzasıyla fakülteden Seyrani isminin çıkartılmasına AK Partili Develi Belediye Başkanı ve Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Cabbar yayımladığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

‘HEMŞİRELERİMİZE YAPILMIŞ BİR VEFASIZLIK’

Kararı büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini ifade eden Cabbar “Hayırseverlerimizin desteği ile yaptırılan ve 10 sene ilçemizde eğitim-öğretim hizmeti yürütmüş Ziraat Fakültesi’ne yapılan bu uygulamayı ilçemize ve hemşerilerimize yapılmış bir vefasızlık olarak değerlendiriyoruz. Sadece Develimizin ve Kayserimizin değil, halk edebiyatı alanında ülkemizin zirve isimlerinden olan “Seyrani” isminin kaldırılmasıyla ne amaçlanmıştır? Eğitim binasının Develi’den ayrılmış olması ve Seyrani kampüsümüzün Kayseri Üniversitesi bünyesine geçmiş olması “Seyrani” ismini çıkarmayı mı gerektirmektedir?” dedi.

Alınan kararın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını ve yanlıştan dönülmesi çağrısında bulunan Cabbar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Seyrani Üniversitesi’nin hayalini kuran biz Develililer için bu uygulama Develililere yapılmış büyük bir vefasızlıktır. Develi Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfı olarak eğitime gönül vermiş hayırsever hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm Develileri rencide eden bu karardan dönülmesini, Develimizin sembol ismi olmasıyla birlikte Kayserimizin de en büyük değerlerinden olan “Seyrani” isminin Ziraat Fakültesi’nden kaldırılmamasını ve Seyrani Ziraat Fakültesi olarak devam etmesini önem ve saygıyla arz ediyoruz.” (DUVAR)