AK Partili Alim: Çay politikalarını eleştirenler seyyar provokatörler

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, hükümetin çay alım politikalarını eleştirenlere tepki gösterdi. İkizderelilere destek verenlerin "HDP’li olduklarını" ve "hedefin Erdoğan olduğunu" iddia etti.

İshak Alim, yerel basın mensuplarına açıklamalar yaptı.
Google Haberlere Abone ol

Gençağa Karafazlı

RİZE - AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize’de yerel gazetecilerle bir araya geldiği basın toplantısında hükümetin ÇAYKUR’da uyguladığı çay alım politikalarını eleştirenlere ve İkizdere’de taş ocağına karşı mücadele edenlere tepki göstererek, her ikisinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı yapıldığını savundu.

‘ÇAY ALIM POLİTİKALARINA TEPKİ GÖSTERENLER SEYYAR PROVOKATÖRLER’

Çay üreticilerinin kota ve kontenjan uygulamasına tepki gösterenleri ‘seyyar provokatörler’ olarak tanımlayan Alim, üreticilerin çayını toplamak için acele etmemesi gerektiğini belirtti.

İshak Alim

“Panik yapmayalım, sakin olalım. ÇAYKUR zaten alacağı 600 kilogram kota çayın alım garantisini veriyor. Eğer iktidar veya İshak Alim’e bir zarar vereceksek bunu çay üzerinden yapmayalım. Çay hepimizin” diye konuştu. Seyyar provokatörlerin çayda da iş başında olduğunu söyleyen Alim, “Çayı eleştiren, çaya tekme atan kimdir? Çay cüzdanı var mıdır? Hangi alım yerindedir? Rizeli midir? Bunu görmemiz lazım. Bunu çözmek istiyorsak zamana yayalım. Zamana yayarsak özle sektör bunu ucuza alamaz. Şunu da unutmayalım, çaya en fazla hizmeti yapan ve çayı bu hale getiren AK Parti iktidarıdır. Ordu ve Giresun’da halk, fındık bahçelerini söküp çay bahçesi yapıyor.”

‘İKİZDERELİLERİ KAŞIMAYA ÇALIŞIYORLAR’

İkizdere’de yapılmak istenen taş ocağıyla da ilgili açıklama yapan Alim, Ak Parti’nin çevre yatırımlarında birinci olduğunu öne sürdü. İkizderelilerin tepkisinin nedeni olarak da halka geç bilgilendirme yapılmasını göstererek “Bu geç bilgilendirmeyle beraber mesnetsiz şekilde açıklamalar yapıldı. Kaynağı belli olmadan araştırmadan halkın kafası karıştırıldı” diye konuştu. “Gelip insanları provoke etmek istiyorlar. Buradan belki hükümete karşı bir saldırı yapmak isteniyor. Siyasi parti mensupları, genel başkan yardımcıları geliyor. Halkı kaşımaya çalışıyor. Başlangıcında doğru bir bilgilendirme yapılmış olsaydı elbette ki, bu aşamaya gelmeyecekti” diye devam eden Alim, bölgenin tahrip edilmeyeceğini söyledi.

 ‘HDP MİLLETVEKİLİNİN NE İŞİ VAR İKİZDERE’DE?’

Kendisi de İkizdereli olan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin bölgeye gelmesini eleştiren Alim, “Kalkıp HDP milletvekili geliyor oraya, neden? PKK ormanları yaktı. Neden oralara gidip ormanların yakılmasına karşı çıkıp ses çıkarmadılar? Hakkâri barosundan avukatlar geliyor. Önce Kalkandere Cezaevi'nde teröristleri ziyaret ediyorlar. Ondan sonra İkizdere’ye gidip taş ocağına çıkanlara destek veriyorlar. Bu tablo olayı net bir şekilde ortaya koyuyor zaten” diyen Alim, İkizdere’ye destek için başka şehirlerden gelen çevrecileri de provokatörlükle suçladı.