AK Parti yetkililerinden Sinan Oğan yorumları: Ülkemizin tamamının mutlu olacağı bir netice olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sinan Oğan'la görüşmesini değerlendiren AK Partili Hamza Dağ, "Ülkemizin tamamının mutlu olacağı bir netice olacağını düşünüyor ve biliyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ilk turda yüzde 5.17 oy alan ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'la görüşmesini değerlendir.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TV100 canlı yayınında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan arasındaki görüşmenin içeriğini bilmediğini söyleyen Kurtulmuş, "Ama bu görüşmeden bağımsız olarak şunu söyleyebiliriz. Sayın Sinan Oğan'ın oy oranı gerçekten bir başarıdır. Oy veren seçmenleri analiz ettiğiniz zaman birinci öncelikleri Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü olduğu ve bu anlamda PKK, PYD, FETÖ gibi örgütlerle mücadeleyi son derece ciddiye alan bir seçmen kitlesi olduğunu biliyoruz" dedi.

"Şu ya da bu şekilde Cumhur İttifakı'na oy vermemiş olabilir ama Millet İttifakı'na oy vermemiş, vermemesinin temel nedenlerinden birisi de FETÖ ve PKK ile gördüğü dirsek temasıdır" diyen Kurtulmuş, "Artık seçimde iki kişi yarışıyor. Bir tarafta terörle çok etkin mücadele yürüten bir Erdoğan, diğer tarafta 'PYD mi bize düşman' diyebilecek kadar aymazlık içinde olan bir Kılıçdaroğlu. Oğan'a oy veren kitlenin bunu çok iyi değerlendireceğini biliyorum" ifadelerini kullandı. 

Ülke TV yayınında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise "Sayın Oğan'ın Dolmabahçe'de görüşmesini kıymetli buluyorum. Devlet adabı noktasında önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini hatırlatan Dağ, "Yüzde 5'lik bir oy. Bunun birçok sebebi var. Özellikle Muharrem Bey'in yaşamış olduğu süreçte tepkisel durumdan da kaynaklanmış olabileceğini tahmin ediyorum. Bu görüşmenin önemi var, çünkü siyaset müzakere işi. Ülkemizin tamamının mutlu olacağı bir netice olacağını düşünüyor ve biliyorum" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)