AK Parti ve Yeniden Refah'ın ittifak protokolü ortaya çıktı: 'Aile bütünlüğünü için yasalardaki hükümler ayıklanacak'

AK Parti ve Yeniden Refah'ın ittifak protokolünde "Aile bütünlüğünün korunması için mevcut yasalardaki aykırı hükümlerin ayıklanmasına ağırlık verilecek" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Yeniden Refah Partisi'nin (Yeniden Refah) Cumhur İttifakı'na katılımıyla ilgili olarak AK Parti'yle imzalanan deklarasyonu Twitter hesabından paylaştı.

Saymaz, "AK Parti ile Yeniden Refah Partisi’nin imzaladığı ittifak deklarasyonu. Metinde 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’nda 'ailenin bütünlüğünü bozucu maddelerin' ayaklanmasına ilişkin YRP’nin talebi AK Parti tarafından yumuşatılarak kabul edildi" dedi.

Saymaz'ın paylaştığı deklarasyonun "Sosyal Konular" başlığında şu ifadeler yer aldı:

"Dil, din, ırk ve gelir düzeyi ayrımı yapılmadan 'herkes için adalet' temin edilmesine, atamalarda adalet, liyakat ve aile bütünlüğünün dikkate alınmasına, milletimizin tüm kesimleri arasında birliği, beraberliği, kardeşliği tahkim edecek manevi ve kültürel değerlere ağırlık verilmesine özen gösterilecektir.

Aile bütünlüğünün korunması için mevcut yasalardaki aykırı hükümlerin ayıklanmasına, manevi değerlerimize aykırı fiillerin ve sapkınlıkların önlenmesine yönelik yasal düzenlemelere, süresiz nafaka konusundaki mağduriyetlerin giderilmesine ağırlık verilecektir.

Milli Eğitim müfredatının milli ve manevi değerlerimize uygun hale getirilmesi ve gerekirse aykırı sözleşmeler dahil her türlü düzenlemelerin gözden geçirilmesi temin edilecektir.

Toplum sağlığına ilişkin sözleşmelerin milli çıkarlarımıza uygun hale getirilmesine çalışılacaktır." (HABER MERKEZİ)