AK Parti ve MHP, Ankara Büyükşehir Meclisi'nde 'işçilere zam' istedi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti ve MHP'li üyeler 'işçiler geçinemiyor, yarına umutla bakamıyor' diyerek maaşlara zam yapılmasını talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi temmuz ayı dördüncü toplantısında, belediye ve iştiraklerinde çalışan işçilerin maaşlarına son 6 ayda zam yapılmamasına ilişkin tartışma yaşandı.

ABB Meclis Toplantısı, Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal yönetiminde Belediye Meclisi Konferans Salonu'nda yapıldı. Ünal, önergeleri okutarak gündemdeki maddeleri oylamaya sundu.

AA'nın haberine göre ASKİ'nin, kentin muhtelif yerlerinde ana isale hatları ve su altyapısının yapımı için Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı'ndan 6 milyar Japon yeni ile Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankasından İvedik İçme Suyu Tesisi'nde kapasite artışı için 63 milyon avro kredi kullanmasını içeren Plan ve Bütçe Komisyon raporu, müzakereye açıldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Metin Akdemir, hazırlanan rapora ilişkin meclis üyelerini bilgilendirdi.

Rapora ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, rapora geçerli oy vereceklerini belirterek "Yeter ki yağmur yağdığında Ankara halkı nerde yağmur olacak, nerde sel olacak diye korkmasın" dedi.

Rapor, bütün partilerden geçerli oy alarak kabul edildi.

AK PARTİLİ BURHAN: İŞÇİLER GEÇİM ENDİŞESİ YAŞIYOR 

Gündemdeki maddelerin oylanmasının ardından söz alan AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, bazı belediye işçilerinin bayramda geçim endişesi yaşadığını, çocuklarına harçlık vermekte zorlanacağını söyledi. Burhan, "Her fırsatta Sayın Mansur Yavaş şunu söylemiyor mu? 'Et girmeyen ev kalmasın' ama Sayın Yavaş, ABB işçileri kurban kesemiyor önce buraya bir bakın. Bu iş sadece slogan ve popülizm ile olmaz" diye konuştu.

Hükümetin asgari ücrete 2 defa zam yaptığını dile getiren Sinan Burhan "Hayat pahalılığını söylemek sadece sloganla olmaz. Hükümet, iki defa zam yaptı siz de yapın. Bunun da öncülüğünü CHP yapsın. CHP, işçi hareketi ve işçi hakları diyen bir partidir. Hamaset ve sloganla bir yere kadar gitmek mümkün ama gerçeğin duvarlarına bu araba çarpmıştır" şeklinde konuştu.

Söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Bekar ise ABB ile iştiraklerinin sendikalarla sorun yaşadığını, toplantılardan iyi sonuç çıkacağını söyledi. Bekar "Başka belediyelerle kendimizi kıyaslamak istemiyoruz. Biz, Büyükşehir Belediyesiyiz. İnşallah işçilerimize elimizden geldiği kadar en yüksek maaşı vermeye çalışacağız. Hiç kimse sıkıntı çekmesin" değerlendirmesini yaptı.

'ÜZERİNDEN 6 AY GEÇTİ'

MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan ise işçi maaşlarının ocak ayından itibaren meclisin ve ABB'nin gündeminde olduğunu belirtti. ABB yönetiminde otorite boşluğunun olduğunu savunan Ilıkan, şöyle devam etti: "Ocak ayında da 'sendikalarla görüşmelerdeyiz' diye cevaplar vardı. Konunun üzerinden 6 ay geçmiş, hükümet ikinci zammı yapmış daha birinci hakkını alamayan işçilerin haklarından bahsediyoruz. Halen sendikalarla ilgili sorunlar olduğu söyleniyor. Hep diyoruz ya belirsizlik. İşte belirsizlikten kastımız budur. Gece gündüz çalışan bir personelle ilgili sizin yarattığınız otorite boşluğundan dolayı bir belirsizlik var. Yarın bayram, umutla bekliyorlar. Biz 5 gündür konuşuyoruz. Dilek ve temennilerle işçi, çocuğunu okula gönderemez, ev alamaz ve kiralayamaz. Bir önceki sözleşme iptal edilmeseydi bir işçi 7 bin 720 lira alacakken, bugün 6 bin 150 lira alıyor. Allah işçilerimizden razı olsun, protesto yapmadan cansiparane çalışıyorlar." (HABER MERKEZİ)